Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/01 19:46

metoxi kipseli-1

Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθει η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο φερώνυμο Ναό του Πατριαρχικού Μετοχίου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην Άνω Κυψέλη Αθήνας.

Του Όρθρου προεξήρχε και χοροστάτησε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, της Ιεράς Λιτανείας και της Ιεράς Αρτοκλασίας ο Σεβασμιότατος Εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β' και διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Αθηνών Μητροπολίτης Γουϊνέας κ Γεώργιος συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ Θεόδωρο και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μοζαμβίκης κ Χρυσοστόμο, Βαβυλώνος κ Θεόδωρο, Κισούμου και Δυτικής Κένυας κ Αθανάσιο.

Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χρωμάτισε με την παρουσία του ο Ηλίας Γιουρούκος, Πρωτοψάλτης και Καθηγητής Παραδοσιακής Μουσικής πλαισιούμενος από εκλεκτή βυζαντινή χορωδία.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Τελετάρχης & Εφημέριος του Πατριαρχικού Μετοχίου και του Ναού Αγίου Αθανασίου κ. Νικόλαος Κουλιανόπουλος φρόντισε με αγάπη και ο εορτασμός ήταν άριστος.

Παρέστησαν Άρχοντες Οφφικιάλοι του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής, πολλοί κάτοικοι των πόλεων Αθήνας, Πειραιά, Έλληνες εξ΄ Αιγύπτου και πολλοί Ελληνοαφρικανοί και Αφρικανοί Κληρικοί και Λαϊκοί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευσις εντός του Ναού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών παιανίζοντας εις την είσοδο του Πανηγυρίζοντος Ναού μπάντα των Ενόπλων δυνάμεων!

metoxi kipseli-2

metoxi kipseli-3

metoxi kipseli-4

metoxi kipseli-5

metoxi kipseli-6

metoxi kipseli-7

metoxi kipseli-8

metoxi kipseli-9

metoxi kipseli-10

metoxi kipseli-11

Εμφανίσεις: 302457
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: