Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/05 16:46

tataroi zelenski

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Διάταγμα θα υπογράψει τις επόμενες ημέρες ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι,  σύμφωνα με το οποίο οι Κουρμπάν μπαϊράμ (Ιντ αλ-αντχά) και Ουραζά Μπαϊράμ θα γίνουν κρατικές θρησκευτικές αργίες.

“Οι Μουσουλμανικές εορτές θα γίνουν κρατικές αργίες στην Ουκρανία” - δήλωσε ο Πρόεδρος Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των Τατάρων της Κριμαίας.

Επίσης ο Ουκρανός Πρόεδρος ενημέρωσε του εκπροσώπους των Τατάρων ότι θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας για την επίλυση των προβλημάτων του λαού της Κριμαίας, τονίζοντας ότι στο Κίεβο θα οικοδομηθεί και ένα νέο μεγάλο τζαμί.

Ακόμη ο Βλαντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα συμφωνιών με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν, στην Κριμαία θα χτιστούν 500 διαμερίσματα για μετανάστες.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος Ουκρανίας δήλωσε πως το σύνθημα «Η Ουκρανία είναι η Ευρώπη» πρέπει να γίνει μέρος της συνείδησης των Ουκρανών.

Εμφανίσεις: 152655
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: