Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/05 00:51

giura

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Τα πράγματα στην θέση τους έβαλε με δήλωσή του, ο Διευθυντής του Τμήματος Θρησκευτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού Αντρέι Γιούρα.

Ο κ. Γιούρα σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επίτιμου Πατριάρχη Φιλαρέτου, τόνισε ότι "η επαναφορά και αποκατάσταση του λεγόμενου Πατριαρχείου Κιέβου είναι αδύνατη".

"Με απόφαση της Ενωτική Συνόδου, η οποία έλαβε χώρα στις 15 Δεκεμβρίου 2018 το λεγόμενο Πατριαρχείο του Κιέβου και η Ουκρανική Αυτοκέφαλη Εκκλησία έπαψαν να υφίστανται. Ως εκ τούτου, πλέον δεν μπορεί να υπάρξει επαναφορά" - τόνισε ο Διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Αντρέι Γιούρα, στις 6 Μαϊου 2019, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατά τη διάρκεια προσωπικής συνάντησης, ήταν κατηγορηματικός ότι το Φανάρι υποστηρίζει μόνο την νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία.

Να αναφερθεί ότι ο επίτιμος Πατριάρχης Φιλάρετος σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι το Πατριαρχείο Κιέβου εξακολουθεί να υφίσταται και απεύθυνε πρόσκληση προς τους Ιεράρχες να συναντηθούν στις 14 Μαϊου για να συζητήσουν το θέμα.

Εμφανίσεις: 300446
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: