Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/05 00:51

giura

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Τα πράγματα στην θέση τους έβαλε με δήλωσή του, ο Διευθυντής του Τμήματος Θρησκευτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού Αντρέι Γιούρα.

Ο κ. Γιούρα σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επίτιμου Πατριάρχη Φιλαρέτου, τόνισε ότι "η επαναφορά και αποκατάσταση του λεγόμενου Πατριαρχείου Κιέβου είναι αδύνατη".

"Με απόφαση της Ενωτική Συνόδου, η οποία έλαβε χώρα στις 15 Δεκεμβρίου 2018 το λεγόμενο Πατριαρχείο του Κιέβου και η Ουκρανική Αυτοκέφαλη Εκκλησία έπαψαν να υφίστανται. Ως εκ τούτου, πλέον δεν μπορεί να υπάρξει επαναφορά" - τόνισε ο Διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Αντρέι Γιούρα, στις 6 Μαϊου 2019, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατά τη διάρκεια προσωπικής συνάντησης, ήταν κατηγορηματικός ότι το Φανάρι υποστηρίζει μόνο την νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία.

Να αναφερθεί ότι ο επίτιμος Πατριάρχης Φιλάρετος σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι το Πατριαρχείο Κιέβου εξακολουθεί να υφίσταται και απεύθυνε πρόσκληση προς τους Ιεράρχες να συναντηθούν στις 14 Μαϊου για να συζητήσουν το θέμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: