Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

ribne1

Ένα ακόμη θλιβερό γεγονός συνέβη το πρωί της Παρασκευή 12 Απριλίου, στο χωριό Κουροζβάνι της Επαρχίας Ρίβνε.

Υποστηρικτές της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, έσπασαν την πόρτα από το σπίτι του Ιερέα στο οποίο εκκλησιάζονται οι ενορίτες λόγω της καταλήψεως της εκκλησίας τους, και έβγαλαν έξω στο δρόμο όλα τα πράγματα.

«Το πρωί μας πήρανε τηλέφωνο και μας ενημέρωσαν να πάμε στο δρόμο και να πάρουμε την περιουσία μας. Στη μέση του δρόμου βρισκόταν η Άγια Τράπεζα με το ιερό Αρτοφόριο, ενώ εκείνοι που το έκαναν αυτό, γελούσαν και μας περιέπαιζαν» - δήλωσε ενορίτισα της Ουκρανικης Εκκλησίας

Ο εφημέριος του Ναού π. Βλαντιμίρ Κόβαλ, με την οικογένειά του έφυγε από το χωριό μια ημέρα πριν το γεγονός.

Ο ιερέας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο έζησε για περισσότερα από 20 χρόνια, έτσι ώστε οι ενορίτες να έχουν τη δυνατότητα να εκκλησιάζονται.

"Όλα όσα συνέβησαν σήμερα δεν μπορώ να τα κατονομάσω, παρά μόνο ως εμπαιγμό των ιερών πραγμάτων. Εμείς καταφέραμε να κρατήσουμε την κοινότητά μας. Η θρησκευτική κοινότητα  έχει δικαίωμα ιδιοκτησίας για το εκκλησιαστικό αυτό το σπίτι, ωστόσο, κανείς δεν αντιδρά στα έγγραφα, στους ανθρώπους, στον νόμο." - δήλωσε π. Μιχαήλ Πετρόφ, αριερατικός επίτροπος του Γοστσάνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία φαίνεται ανίκανη (βλ. βίντεο) στο να προφυλάξει τις περιουσίες και τα δικαιώματα των πιστών, οι οποίοι καταβάλουν απεγνωσμένες προσπάθειες να βρουν το δίκιο τους.

Εμφανίσεις: 300342
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: