Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 02 Απριλίου 2019

slobeniaΣτιγμιότυπο από την Θεία Λειτουργία στην Σλοβενία.

Η Διεύθυνση Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας) ενημερώνει, ότι οι διαδιδόμενες από μερικά ΜΜΕ πληροφορίες σχετικά με την Θεία Λειτουργία στις 31.03.2019, την οποία τέλεσε ο πρωθιερέας Βασίλειος Κουτσίρκο στο ναό του Αγίου Ουρχού στην Σλοβενία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν δημιούργησε και δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει την δική της Ενορία στο έδαφος της Σλοβενίας.

Η Θεία Λειτουργία έγινε, κατόπιν παρακλήσεως των εκεί Ουκρανών διπλωματών σε ρωμαιοκαθολικό Ναό που ευγενώς παραχωρήθηκε γι' αυτήν την Θεία Λειτουργία από την τοπική ρωμαιοκαθολική Μητρόπολη.

Για τον λόγο αυτό και παρέστη ο ρωμαιοκαθολικός ιερέας Α. Τομασέβιτς ο οποίος δεν συλλειτούργησε κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με τον Τόμο περί της Αυτοκεφαλίας πραγματοποιείται διάλογος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την προσχώρηση των Ουκρανικών Μητροπόλεων στην δικαιοδοσία του (του Οικ. Πατριαρχείου) και ήδη ένα μέρος των Ενοριών στην Ευρώπη έχει ολοκληρώσει αυτήν την διαδικασία.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι η δήθεν μέριμνα των ΜΜΕ, τα οποία σχετίζονται με την Μόσχα, σχετικά με την τήρηση των όρων του Τόμου ο οποίος δεν αναγνωρίζεται από αυτήν, και των κανόνων τους οποίους αυτή τακτικά παραβιάζει, προκαλεί μόνο θυμηδία ιδίως όταν αυτό γίνεται την 1η Απριλίου.

Από την Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Εμφανίσεις: 300463
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: