Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/03 02:18

ounitis me prothipourgo

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Άδεια για τρεις Θείες Λειτουργίες τον χρόνο ζητά από τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, ο Επικεφαλής των Ουνιτών της Ουκρανίας Αρχιεπίσκοπος Σβιατοσλάβ.

"Εκ μέρους της Ουκρανικής Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας απευθύνουμε έκκληση σε εσάς, ως επικεφαλής της Κυβέρνησης της Ουκρανίας, να μας παραχωρήσετε άδεια για να λειτουργήσουμε στην Αγία Σοφία Κιέβου στις 7 Απριλίου κάθε έτους, στις 16 Ιουνίου και στις 21 Σεπτεμβρίου" - αναφέρει σε επίστολή του προς τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σβιατοσλάβ τονίζει ότι το εν λόγω αίτημα για ειδική χορήγηση άδειας, υπόκεινται στην ανάγκη να αναπτυχθεί με εδραιωμένη θέση των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Να αναφερθεί ότι η Ιερά Σύνοδος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, απηύθυνε έκκληση στον Αρχιεπίσκοπο Σβιατοσλάβ να μην τελέσει Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία, διότι αποτελεί τον Καθεδρικό Ναό του Μητροπολίτη Κιέβου.

Εμφανίσεις: 300687
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: