Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/02 22:58

sviatoslav filaret

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Αντίθετος με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να δώσει άδεια στον Ουνίτη Αρχιεπίσκοπο να λειτουργήσει στην Αγία Σοφία του Κιέβου, εμφανίζεται με ανακοίνωσή του ο επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος Ντενισένκο.

Ο επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος εκφράζει την έντονη ανησυχία του, τονίζοντας ότι "προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση μεταξύ Ορθοδόξων και Ουνιτών."

"Ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Ρωσία και να βλάψει τον Ουκρανικό λαό" - τονίζει χαρακτηριστικά ο "Πατριάρχης" Φιλάρετος.

Επίσης ο κ. Φιλάρετος απευθύνει έκκληση στον Αρχιεπίσκοπο Σβιατοσλάβ να μην τελέσει Θεία Λειτουργία, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι ασυνήθιστο φαινόμενο για την Ουκρανία.

"Ένα τέτοιο γεγονός είναι παρόμοιο αν κάποιος Ορθόδοξος Προκαθήμενος τελέσει Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη" - αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο "Πατριάρχης" Φιλάρετος.

Τέλος ο επίτιμος "Πατριάρχης" αναφέρει: "Θέλουμε να συνεχίσουμε να διατηρούμε καλές σχέσεις μεταξύ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ουκρανικής Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας, οι οποίες έχουν καθιερωθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Σας, παρακαλούμε να εγκαταλείψετε την επιθυμία για τέλεση Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Κίεβο."

Εμφανίσεις: 300706
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: