Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019

binitsas pr simeon

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Απορριπτική ήταν η απόφαση του Εφετείου της Βίνιτσας για τον πρώην Μητροπολίτη Βίνιτσας Συμεών, ο οποίος ζητούσε να επανενταχθεί Επικεφαλής της Επαρχίας Βίνιτσα, σύμφωνα με την δικαστική αρχή της περιοχής.

Όπως είχε γράψει η Romfea.gr τον Δεκέμβριο του 2018 ο πρώην Μητροπολίτης Βίνιτσας κ. Συμεών, ο οποίος είχε τεθεί σε αργία μετά την συμμετοχή του στην ''Ενωτική Σύνοδο'', προσέφυγε στο τοπικό δικαστήριο και ζητούσε να ορισθεί και πάλι Επικεφαλής της Μητροπόλεως.

Η προσπάθεια του κ. Συμεών να αμφισβητήσει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείο Μόσχας, στο τοπικό δικαστήριο απέτυχε πανηγυρικά.

Όπως είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο του 2018 ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Ουκρανίας Αλέξανδρος Μπακόφ: "Τα δικαστήρια δεν μπορούν να παρέμβουν σε Εκκλησιαστικές αποφάσεις''.

Τέλος σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Βίνιτσας χαιρετίζοντας την απόφαση του Εφετείου, έκανε λόγο για μια "δίκαιη απόφαση".

Εμφανίσεις: 205405
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: