Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019

sinodos kiebou

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συνεδρίαζε σήμερα, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 για πρώτη φορά η Ιερά Σύνοδος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Η συνεδρία της Ιεράς Συνόδου πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας του Κίεβου, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Επιφανίου.

Στην Ιερά Σύνοδο συμμετείχαν 11 Ιεράρχες της νέας Εκκλησίας, καθώς και ο Επίτιμος "Πατριάρχης" Κιέβου Φιλάρετος (Ντενισένκο) και ο Μητροπολίτης Μακάριος (Μάλετιτς).

Να αναφερθεί ότι ο επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος δεν συμμετείχε στην Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου, αφού παρουσιάσε αρρυθμία και νοσηλεύτηκε σε κλινική του Κιέβου.

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου ο επίτιμος "Πατριάρχης" Φιλάρετος, είναι εκ δεξιών του Μητροπολίτη Επιφανίου φορώντας κανονικά κουκούλι Πατριαρχικό.

Πάντως ο Επίσκοπος Παμφίλου Δανιήλ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όσον αφορά το θέμα του Φιλαρέτου δήλωσε ότι "η Κωνσταντινούπολη δεν ενοχλείται ότι ο Φιλάρετος, αυτοαποκαλείται Πατριάρχης, καθώς το χρησιμοποιεί μόνο εντός της Ουκρανίας".

sinodos kiev

sinodos kiev

sinodos kiev

Εμφανίσεις: 270477
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: