Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/01 14:53

kieboy epifanios

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ο νέος Επικεφαλής της Εκκλησία της Ουκρανίας Μητροπολίτης Επιφάνιος, εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες θα αναγνωρίσουν την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Η δήλωση αυτή έγινε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σήμερα, Κυριακή 13 Ιανουαρίου στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος στην Βίνιτσα.

"Προτρέπω όλους να έρθουν στην Εκκλησία μας, οι πορτές της οποίας είναι ανοιχτές για όλους. Πρέπει να λησμονήσουμε το παρελθόν και να ξεχάσουμε όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα. Να γυρίσουμε μια νέα σελίδα και να γράψουμε την νεότερη ιστορία μας, ως μια ενιαία αναγνωρισμένη Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία" - τόνισε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Επίσης ο Μητροπολίτης Επιφάνιος ανέφερε ότι "πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί με βάση την αγάπη, και σύντομα θα δείτε ότι όλες οι τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες θα μας αναγνωρίσουν".

"Ελπίζουμε στον Θεό, και πιστεύουμε, ο Κύριος να μας αξιώσει στο μέλλον να είμαστε μια πλήρως αναγνωρισμένη Αυτοκέφαλη Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία" - πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Εμφανίσεις: 300550
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: