Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/10 10:10

mesaionas ygieini

"πλάγιος του πέμπτου"

1) Συγχαρητήρια στους 15 Ιεράρχες που στάθηκαν στο πλευρό του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου, δείχνοντας έτσι ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα… Διότι Κερκύρας - ΔΙΣ σημειώσατε 1…Κάποιοι Άγιοι αδελφοί βέβαια, φοβήθηκαν τον μπαμπά και δεν μεταβήκαν στο νησί των Φαιάκων… ονόματα δεν λέμε, οικογένειες δεν θίγουμε! Πάντως η ιστορία γράφεται και δεν ξεγράφεται!

2) Ενόχλησε μαθαίνω η παρέμβαση του Μητροπολίτη Δράμας Παύλου, ο οποίος με επιστολή του ζητούσε να συγκληθεί η Ιεραρχία. Το θέμα τέθηκε και στην πρόσφατη συνεδρία της ΔΙΣ. Εκεί, δύο εκ των μελών της ζήτησαν από τον Αρχιεπίσκοπο να σταλεί από την Ιερά Σύνοδο επιτιμητική επιστολή προς τον Άγιο Δράμας… Ξεχνάνε όμως αυτοί οι Άγιοι Αρχιερείς ότι στην Εκκλησία τίποτα δεν μένει κρυφό και αυτό για το μέλλον μόνο κακό τους κάνει!

3) Σε αναμμένα κάρβουνα πληροφορούμαι ότι κάθονται οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με το θέμα που αφορά την σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων. Οι Ιεράρχες έχουν ασκήσει βέτο για το εν λόγω θέμα, τονίζοντας ότι δεν είναι καθόλου απλό το ζήτημα όπως θέλει το Φανάρι να δείχνει. Το θέμα έχει πολύ παρασκήνιο… αλλά προς το παρόν μένω σε αυτά!

4) Το εγκώμιο έπλεξε σχεδόν το 90% της Ιεραρχίας στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας τόσο για τις δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και για την στάση του σε πρόσφατο γεγονός που αφορούσε μια εκκλησιαστική υπόθεση! Ο Άγιος Μεσσηνίας λένε ότι με τη θέση του έδειξε ότι είναι δίκαιος και αντικειμενικός και δεν λογαριάζει αν θα τα βάλει ακόμη και με συνεπίσκοπο του, όταν γνωρίζει ότι πρέπει να υπερασπιστεί την αλήθεια.

5) Φήμες λένε ότι θα τεθεί επί τάπητος το όριο ηλικίας των Αρχιερέων (στο 80ηκοστό φεύγουν... μόνο ο Αρχιεπίσκοπος άνευ ορίου)!

Υ.Σ.: Αίσθηση προκάλεσε η μη εμφάνιση του Οικουμενικού Πατριάρχη στην εξόδιο ακολουθία του Ιταλίας Γενναδίου. Το να ήταν στην Πόλη και να μην πήγαινε, θα ήταν σεβαστό... το να απέχει κάποια χιλιόμετρα και να μην εμφανιστεί έστω για ένα τρισάγιο, πολύ περίεργο!

Εμφανίσεις: 305760
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:

Υπόλοιπα άρθρα: Το Αλάθητο