Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Χαλκίδος. 03/10 20:44

arxieratiko xalkidos

Το Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2026, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος υποδέχθηκαν στο Ιερό Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων, επ’ ονόματι της οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Γλυφάδας κ. Αντώνιο και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, ενώ κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Γόρτυνος.

Λίγο πριν την απόλυση της θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής προεστώσης του Ιερού Μετοχίου, γεροντίσσης Χρυσοβαλάντης (Μοσχοβάκου).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς, τους Κληρικούς, τις μοναστικές αδελφότητες και τους πολλούς εκ πολλών τόπων πιστούς, για την παρουσία τους και την συμπροσευχή τους, υπέρ αναπαύσεως της μακαριστής γεροντίσσης, αναφέρθηκε στη συμβολή της στον τοπικό μοναχισμό και στην γενική ποιμαντική αποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: