Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/07 16:43

5. Augustine influence

"πλάγιος του πέμπτου"

1) Την ώρα που ο Ερντογάν έψελνε και προσευχόταν στην Αγία Σοφία, εμείς χτυπούσαμε τις καμπάνες πένθιμα (ακόμα δεν το καταλαβαίνω) για να δείξουμε τι; Μετά την ξεφτίλα του Πάσχα με τους κλειστούς ναούς και την απαγόρευση της καμπάνας (γιατί κολλάς ιό από τον ήχο) τώρα οι ταγοί μας βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν ότι είναι αγωνιστές! Αν είχαν πίστη ως κόκκο σινάπεως δεν θα χρειαζόταν να χτυπούν καμπάνες… ο νοών νοείτω!

2) Πάντως τα ψηφίσματα και οι δηλώσεις δεν έχουν τελειωμό για την Αγία Σοφιά.. Απορώ που ήταν όλοι αυτοί όταν η Κυβέρνηση έκλεισε τους Ναούς, όταν απαγόρευσε την Θεία Κοινωνία, όταν έσυρε Αρχιερείς και Ιερείς στα αστυνομικά τμήματα και τους Εισαγγελείς; Ουαί….

3) Άνω κάτω έγιναν στο Φανάρι με το κρούσμα κορωνοϊού, το οποίο μαθαίνω ήρθε από λαϊκό του αναλογίου! Αμέσως δόθηκε άνωθεν εντολή και όλη η Αυλή έκανε το σχετικό τεστ για το Covid-19…Ευτυχώς ήταν όλα αρνητικά! 

4) Ακούσατε πιστεύω σχεδόν όλοι ότι οι Εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Κρήτης και των Δωδεκανήσων αποχώρησαν από την επιτροπή Εκκλησίας – Κράτους που συνεδρίαζε προχθές. Λέγεται ότι αντέδρασαν για τη συμμετοχή μη συγκεκριμένου Ιεράρχη του Πατριαρχείου στον διάλογο. Η αλήθεια πάντως είναι κάπου στην μέση και κρύβεται επιμελώς… Λοιπόν, το ρεζιλίκι ήταν μεγάλο αφού το Υπουργείο δεν είχε στην σχετική λίστα τον Μητροπολίτη του Πατριαρχείου…που θέλει να είναι σε όλα μέσα και ο οποίος έφτασε στο Υπουργείο σαν άλλος Πατριάρχης. Φίλος μου Security από το Υπουργείο μου είπε ότι ο εν λόγω Ιεράρχης “έφαγε” πόρτα που λέμε και στο χωριό μου, και ενημερώθηκε ότι δεν μπορεί να εισέλθει αφού δεν είναι προσκεκλημένος. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του, με αποτελέσμα να τηλεφωνήσει στο Πατριαρχείο και να απειλεί Θεούς και δαίμονες για να αποχωρήσουν και οι υπόλοιποι...κάτι που έγινε τελικά! Δεν θέλω να μπω σε περαιτέρω λεπτομέρειες, γιατί θα χρειαστούν πολλές σελίδες…Η ουσία πάντως είναι πως αν και το Πατριαρχείο τον έστειλε, το Υπουργείο είχε άνωθεν εντολές να είναι εκτός λίστας….

5) Τα πάνω κάτω έφερε η Romfea.gr με τις αποκαλύψεις περί του άρθρου 90 του από 18.7.2020 κατατεθέντος νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών! Η Ιερά Σύνοδος έτρεχε να μαζέψει τα ασυμάζευτα με ανακοινώσεις και διευκρινήσεις…παρόλο που ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας βγήκε και τους άδειασε (ως συνοδικός). Περίεργα πράγματα γίνονται εν μέσω καλοκαιριού με ένα νομοσχέδιο που προβλέπει τη ρύθμιση με τρόπους αδιαφάνειας χρεών και οφειλών εκκλησιαστικών ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και φυσικών προσώπων που οφείλουν στην Εκκλησία! Άγιοι Πατέρες, βλέπουμε ότι είχε καλά αποτελέσματα η σιωπή τις ημέρες του κορωνοϊού….Όπως λέει και το γνωστό ρητό: “Η σιωπή είναι χρυσός”

Υ.Γ.: Όταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μιλούσε για την Αγία Σοφιά και τη Νέα Εποχή, οι περισσότεροι που χτύπησαν καμπάνες χθες τον κατηγορούσαν και τον έλεγαν φασίστα και εθνικιστή! Δυστυχώς, Χριστόδουλος δεν υπάρχει σήμερα! Πήγε απέναντι στο κατεστημένο με κάθε τίμημα…Ευτυχώς τα γεγονότα σήμερα τον δικαιώνουν έστω και μετά θάνατον!

Εμφανίσεις: 302128
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:

Υπόλοιπα άρθρα: Το Αλάθητο