Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/04 11:08

alathito kolotoumpa

"πλάγιος του πέμπτου"

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους τους αναγνώστες της στήλης μας. Αργήσαμε λιγάκι να φανούμε αλλά περιμέναμε να ακούσουμε τον Αναστάσιμο Παιάνα για να ανάψουν οι μηχανές της γραφίδος μας.

1. Δεν θα μπορούσα να μην ξεκινήσω λέγοντας, πολλά συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο! Ο Σεβασμιώτατος, πρόταξε την αγάπη και την πίστη του για τον Άγιο Σπυρίδωνα και δε φοβήθηκε τις συνέπειες των κατευθυνόμενων εντολών από τα ανώτατα κλιμάκια της Εκκλησίας και της Πολιτείας. Και έπεται συνέχεια...

2. Ο καλός ποιμήν του ανατολικού ημισφαιρίου έβαλε πρόσφατα τα πρόβατά του, να υπογράψουν γράμμα εναντίον αγιορείτη μοναχού και να το αποστείλουν στην Ιερά Κοινότητα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτός ο καλός ποιμήν πρόσφατα επιτίμησε λεκτικά κληρικό, ο οποίος δεν δέχθηκε να λειτουργήσει με δύο φορές καθηρημένο κληρικό. Επίσης, όταν οι πιστοί διαμαρτυρήθηκαν για τον καθηρημένο κληρικό, τους απάντησε ότι “εγώ είμαι ο καλός ποιμήν και κάνω ότι θέλω”. Μάλλον έχει ζοχάδα γιατί ο κορωνοϊός έχει ρίξει τις τιμές των υπερπολυτελών διαμερισμάτων και θα είναι δύσκολη και ασύμφορη η μεταπώληση!

3. Στην τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς είδαμε και τα νέα συστήματα τηλεδιασκέψεως να κάνουν την εμφάνιση τους. Οι κακές οι γλώσσες λένε ότι αποφάσεις είχαν ήδη παρθεί, αφού η κυβερνητική ανάμειξη και παρακολούθηση ήταν 100% στενή... και μάλιστα μέσω της γιγαντοοθόνης! Κάτι μου λέει όμως ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσουν χωρίς τηλεδιάσκεψη! Ο νοών νοείτο!

4. Η Διακαινήσιμος Εβδομάδα ξεκίνησε πολύ καλά! Ανοίγουν τα στοματάκια τους οι Ποιμένες μας και καλά θα κάνουν γιατί ο κόσμος έχει πλέον απαιτήσεις από τους θρησκευτικούς ταγούς του. Αν και η πλειοψηφία σιωπά, ενώ η απουσία τους είναι καραντινάτη!

5. Όλο αυτό τον καιρό που δοκιμάζεται η υπομονή του ελληνικού λαού, ακούγαμε από τους πνευματικούς ταγούς να μιλούν για κατ΄οίκον εκκλησία, για ατομική προσευχή και άλλες τέτοιου είδους προτεσταντικές συμβουλές. Θα χρειαζόμουν μέρες να βάζω τα κατεβατά των Αρχιερέων με την ένδειξη (πριν και μετά) αλλά δεν χρειάζεται γιατί ο κόσμος δεν είναι ανόητος! Για αυτούς ταιριάζει το γνωστό ρητό: με λένε Ρίζο και όπως θέλω το γυρίζω!

Υ.Γ.: Ναι η Romfea.gr έφερε στο φως της δημοσιότητας την πληροφορία ότι ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό να ανοίξει τις Εκκλησίες… Ξαφνικά 10 ώρες μετά το δημοσιεύμα μας, ξύπνησαν και οι κατευθυνόμενοι δορυφόροι και γέμισαν το διαδίκτυο περί της επιστολής. Στην προσπάθεια τους όμως να σώσουν το τομάρι τους, έγραφαν ότι τους υπαγόρευε η φαντασία τους. Ξαφνικά διαβάσαμε ότι η επιστολή πήγε στην Κεραμέως και όχι στον Πρωθυπουργό. Μετά από λίγο διαβάσαμε ότι πήγε στον Πρωθυπουργό και αυτός την κοινοποιήσε στους αρμόδιους υπουργούς. Αλλού πάλι έκαναν λόγω για σκληρή επιστολή του Αρχιεπισκόπου, χώρις καν να γνωρίζουν ούτε μια παράγραφο της επιστολής! Δυστυχώς, αυτά συμβαίνουν όταν η αντιγραφή της πληροφορίας, γίνεται μόνο και μόνο για να βγαίνει το μεροκάματο…

Εμφανίσεις: 303530
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:

Υπόλοιπα άρθρα: Το Αλάθητο