Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/03 16:20

agostino e i padri

"πλάγιος του πέμπτου"

1) Τα πάνω κάτω έχει φέρει ο κορωνοϊός και στην Εκκλησία και όπως φαίνεται μερικοί Μητροπολίτες ήδη έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα! Ποιός σεβάσμιος Mητροπολίτης της Μακεδονίας έχει απαγορεύσει στους κληρικούς του να παίρνουν την ευχή του λόγω κορωνοϊού; Κληρικοί της Μητροπόλεως με ενημέρωσαν ότι οι οδηγίες του είναι να κάνουν σχήμα από μακριά!

2) Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στον Έβρο με τους λαθρομετανάστες, εκτέθηκαν πολλοί Μητροπολίτες που μιλούσαν για κατάργηση συνόρων. Μήπως, λέμε μήπως τότε γνώριζαν τι μέλλει γενέσθαι και έκλειναν τα μάτια προς εξυπηρέτηση των μεγάλων δυνάμεων; Τι ψυχή θα παραδώσουμε…που λέει και η γιαγιά μου!

3) Η αφεντιά μου υπήρξε πρόσφατα στην ημερησία διάταξη ιερατικής συνάξεως! Η αγαπητή Ρομφαία μου παρέδωσε μια επιστολή με υπογραφές κληρικών, οι οποίοι με ενημέρωσαν το πόσο καλά περνάνε στη Μητρόπολή τους. Διαβάζοντας προσεκτικά την επιστολή, στην ουσία "ομολογούν" το πρόβλημα! Δεν κρατήθηκα και την έδειξα σε έναν φίλο μου κληρικό, ο οποίος μόλις την διάβασε μου είπε: "Ποια ευσεβής παρθένος αναζητά «πιστοποιητικό παρθενίας» παρά μόνο αυτή που έχει χάσει την μαρτυρία της παρθενίας ....!!" Τώρα όσον αφορά τον Μητροπολίτη που διέρρηξε τα ιμάτιά του για τον φίλο του κληρικό (να τον πει ο Θεός) δεν τον άκουσα να ενημερώνει τους κληρικούς ότι πρόσφατα παραγράφηκαν τα θέματα που είχε με το παραδικαστικό!

4) Διαβάσαμε ότι «ανώνυμοι» κύκλοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας σχολιάζοντας στην ομογενειακή εφημερίδα "Νέος Κόσμος" το δημοσίευμα της Romfea.gr για την αγορά του διαμερίσματος, τόνισαν ότι δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Ακόμη ειπώθηκε ότι η απόφαση είχε παρθεί τον περασμένο Μάρτιο, επί μακαριστού Στυλιανού. Πρώτον τον Μάρτιο εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό ήταν σχεδόν σε κώμα. Επίσης είναι απορίας άξιον γιατί 40 χρόνια ο κυρός Στυλιανός δεν αγόρασε το εν λόγω διαμέρισμα που το 2000 κόστιζε π.χ. (2.000.000$)και περίμενε να το αγοράσει όταν έφτασε 6.5 εκατ. Θα περιμένω με ιδιαίτερη χαρά την επίσημη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, για να δείξουμε και εμείς μερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματος… Πάντως η αγγελία για πώληση βγήκε μήνα Οκτώβριο και αγοράστηκε δύο μήνες μετά, μάλλον πρέπει να καταλογίσουμε στον μακαριστό και προφητικές ικανότητες! - (Δείτε στο τέλος πως Αρχιερέας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με επιβεβαιώνει πλήρως με σχόλιο του στο Facebook)

5) Έκλεισε τα μάτια του ο πάλαι ποτέ Γέροντας και ισχυρός της Ιεραρχίας... κοντά του βρέθηκαν οι άνθρωποι που τους ανέδειξε και τους στήριξε όλα τα χρόνια! Υπήρχαν όμως και τρανταχτές απουσίες, που αν δεν ήταν ο γερό-Καλλίνικος θα ήταν ακόμη τώρα Αρχιμανδρίτες της σειράς! Αλλά τα έχουμε πει ξανά: οι αχάριστοι πάντοτε θα επιπλέουν...

5468

Εμφανίσεις: 310523
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:

Υπόλοιπα άρθρα: Το Αλάθητο