Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/11 12:06

alathitos noembrios

"πλάγιος του πέμπτου"

1. Άρχισαν τα όργανα με τις απαγορεύσεις αφίξεων των αδελφών μας από την Εκκλησία της Ρωσίας. Ήδη αρκετοί Αρχιερείς τα έχουν χαμένα και στα τηλέφωνα αναρωτιούνται «αχ γιατί το κάναμε αυτό»! Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα!

2. Νέα πρόσωπα αφικνούνται στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου για να αναλάβουν επιτροπές. Μήπως πρέπει κάποιος να βάλει επιτέλους ένα φραγμό στο τσουνάμι των Αρχιμανδριτών; Ποιος από αυτούς θα πρωτοεκλεγεί; Εκτός και αν ζηλέψουν οι Αρχιερείς μας τα συστήματα των άλλων Εκκλησιών και θελήσουν να εισαγάγουν τον θεσμό των βοηθών Επισκόπων για όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος!

3. Μαραμένος και παραπικρασμένος ο Αρχιερεύς της Κεντρικής Ελλάδος! Εκτός του ότι δεν τον έβαλαν σε καμία από τις αγαπημένες του Συνοδικές επιτροπές, εκτός του ότι δεν εξέλεξε τον αγαπημένο του στην μέχρι του Οκτωβρίου κενή Μητρόπολη, οργιάζουν και οι φήμες ότι επιποθεί και τον πρώτο θρόνο της Εκκλησίας μας! 

4. Τελικά το Ουκρανικό το μόνο που κατάφερε μέχρι σήμερα είναι να χωρίσει παρά να ενώσει! Εκκλησίες, Προκαθήμενοι και Ιεράρχες είναι με το δάκτυλο στη σκανδάλη! Η πρόσφατη ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Μητροπολίτη Πειραιώς και του Μητροπολίτη Γόρτυνος, είναι τρανό παράδειγμα ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά! Αλλά τέτοιο νταλκά πάντως να μην χάσει το μικρόφωνο....δεν έχω ξαναδεί ούτε σε τραγουδιστές!

5. «Ευτυχώς έχουμε τα γκρουπ των Ρουμάνων γιατί θα βάζαμε λουκέτο» - έλεγε μαγαζάτορας του Αγίου Όρους σε μοναχό που τον ρώτησε πως πάει η δουλειά! «Γέροντα μου, έφυγε από το Άγιον Όρος το 70% των ρώσων προσκυνητών! Τώρα δουλεύουμε για να πληρώνουμε το ενοίκιο και τις υποχρεώσεις» - έλεγε και ξεφυσούσε!

Υ.Γ.: Ποιος Μητροπολίτης το 2014 ζητούσε εμμέσως πλην σαφώς την καθαίρεση του Οικουμενικού Πατριάρχη: «Συμπροσευχή κληρικού με παπικούς επισύρει ποινή καθαιρέσεως» έλεγε χαρακτηριστικά από άμβωνος! Για να σας βοηθήσω πάντως, στο κομοδίνο του έχει μόνο την Παλαιά Διαθήκη!

Εμφανίσεις: 301482
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:

Υπόλοιπα άρθρα: Το Αλάθητο