Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/09 20:00

Byzantine Musicians

πλάγιος του πέμπτου

1) Έχουν αγριέψει τα πράγματα στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας! Το Ουκρανικό έφερε στην επιφάνεια πολλά και διάφορα! Μαθαίνω ότι στην πρόσφατη Σύνοδο δύο Αρχιερείς επέμεναν το Οικουμενικό Πατριαρχείο να εκδόσει Πράξη Ακυρώσεως Τόμων εκδοθέντων υπό του Πατριαρχείου! Με απλά λόγια για τους μη γνωρίζοντες, αυτό σημαίνει ότι ο Πατριαρχείο να μπορεί στο μέλλον να ακυρώσει όποιον Τόμο θελήσει!

2) Στο e-mail μου έρχονται αρκετές φορές μηνύματα που έχουν να κάνουν με την απραξία κάποιων διορισμένων οδηγών που είτε λόγω γήρατος, είτε λόγω περασμενής μπογιάς τους μένουν σε ακινησία! Και παραπονιούνται οι καημένοι... έλα όμως που οι Αρχιερείς μας, τους βάζουν στο περιθώριο και στη θέση τους χρησιμοποιούν είτε συγγενείς εξ αίματος είτε συγγενείς «εξ αγχιστείας»!!! Κυρίως οι τελευταίοι έχουν μεγάλη πέραση διότι ξέρουν και κάτι παραπάνω να κάνουν πλήν του τιμονιού... Μιλάμε για βαρβάτα ονόματα! Πεντοζάλη στις ταχύτητες! Για να συμμαζευτούμε λιγάκι....γιατί θα γράψουμε και περιοχές!

3) Περίεργα πράγματα συνέβησαν πρόσφατα στην «Συμβασιλεύουσα» με αλλοδαπής καταγωγής τεκνία... και κληρικό του Βοσπόρου! Δεν μπορούσαν να κοιμηθούν λέγετε από τις φωνές οι ένοικοι του ξενοδοχείου και το τηλεφωνικό κέντρο στην ρεσεψιόν πήρε φωτιά! Μια κοκκινομάλλα περούκα και ένα κρεμ ζωστικό ουκρανικού στυλ, λέγεται πάντως ότι ξεχάστηκαν στην ντουλάπα του ξενοδοχείου...

4) Ποιός είδε τον Άγιο Κύκκου και δεν τον φοβήθηκε! Τα έψαλλε μαθαίνουμε ο Μητροπολίτης Κύκκου σε Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, όταν τον άκουσε να μιλάει σχετικά με το Ουκρανικό... "Εμείς πάντως δεν θα επιτρέψουμε να γίνει σχίσμα στην Εκκλησία, βάλτε καλά στο μυαλό σας τι πάτε να κάνετε..." - φέρετε να είπε ο Μητροπολίτης Κύκκου στον Ιεράρχη της Εκκλησίας της Ελλάδος που πρόσφατα επισκέφθηκε την Κύπρο.

5) Τα γράφαμε πριν καιρό για τον νέο Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος που το παίζει και εκλογομάνα... Πρόσφατα δικαιωθήκαμε από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο! Πήγε ο καημένος να προτείνει στον Αρχιεπίσκοπο το "φιλαράκι" του στη Φθιώτιδα, αλλά τα άκουσε για τα καλά από τον παππού! Έφαγε 10 λουκουμάκια και πήρε το δρόμο της επιστροφής κρατώντας μια κολοκύθα!

Εμφανίσεις: 302952
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:

Υπόλοιπα άρθρα: Το Αλάθητο