Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/10 00:02

conclave

"πλάγιος του πέμπτου"

1. Άλλοι το έχουν δεδομένο και άλλοι προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιές! Φωτιά στα έδρανα της Ιεραρχίας αναμένεται να μπει στην εκλογή του νέου Λαρίσης! Μέχρι να βγει ο λευκός καπνός την Παρασκευή και να δούμε ποιος θα είναι ο διάδοχος του Αγίου Αχιλλείου....μπορεί να καεί πολλών η γούνα!

2. Απορία δημιούργησε σε πολλούς η υποστήριξη Μητροπολίτη της Αττικής σε κληρικό για την εκλογή στην Ι.Μ. Λαρίσης. Στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ είναι γνωστό βέβαια ότι και οι δύο εκπροσωπούνται στα δικαστήρια από τον ίδιο δικηγόρο γι αυτό και τέτοια... σύμπνοια και ταύτιση.

3. Φανάρι - Μόσχα σημειώσατε 1Χ2... σίγουρα τα επεισόδια θα είναι πολλά και κανείς δεν μπορεί να μαντέψει με σιγουριά που θα οδηγηθεί η ενότητα των Εκκλησιών μας! Πάντως στην Εκκλησία δεν υπήρχε ποτέ ένα πρότυπο που υπάρχει στον Καθολικισμό, δηλαδή την συγκέντρωση της εκκλησιαστικής εξουσίας γύρω από μια Εκκλησία. Μάλλον κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αναθεωρήσει την εκκλησιολογία της Ορθοδοξίας και να δημιουργήσει ένα τέτοιο μοντέλο… Υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα που θα χρειαστούν επίλυση στο μέλλον!

4. Και οι δύο ισχυροί υποψήφιοι για την Μητρόπολη Λαρίσης υποκλίθηκαν ΚΑΙ στο θρόνο του Παναγιωτάτου! Και οι δύο έλαβαν υποσχέσεις... με μισό μάτι όμως τους έβλεπε ο πρωτόπαπας της εκεί Εκκλησίας! Ορέγεται λένε οι κακές γλώσσες την δευτέρα... Θετταλία! Για να δούμε μήπως ξαναχτυπήσει ο μάστερ των εκλογών!

5. Άκουσον άκουσον...γνωστός αρθρογράφος ξαναχτύπησε! Δεν μπόρεσε να κρατηθεί όσο και αν του έχουν υποσχεθεί οι «μεσολαβητές- μελλοντικοί υποψήφιοι (αντί αυτού)-ενδιαφερόμενοι» από τα δικηγορικά γραφεία να κρατήσει χαμηλούς τόνους ώστε να μην ενεργοποιηθεί η απόφαση... Που εποχές για (ακόμη περισσότερα) δανεικά!!! Όταν έχεις και δικαστήρια μπροστά σου...

Υστερόγραφο (1) : Είδαμε και ένα σοβαρό Ιεράρχη να γράφει κείμενο κατά της Εκκλησίας της Ρωσίας με βαρύγδουπες εκφράσεις, μάλλον για να λάβει τα εύσημα από τον Πρώτο του. Πάντως δεν τον είδαμε να έλεγε τα ίδια όταν ζητούσε την βοήθεια του Πούτιν και του Μόσχας για τα κλεμμένα λείψανα της Μονής του! Ούτε τον είδαμε να ενοχλείτε από την πνευματικότητα των ρώσων προσκυνητών που ακουμπάνε τον οβολό τους πλουσιοπάροχα στην έκθεση της Μονής. Όπως λέει και ο λαός: Την δουλειά μας να κάνουμε!

Υστερόγραφο (2) : Όταν το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr έγραφε από το 2016 για αυτοκεφαλία στην Ουκρανία, κάποιοι άλλοι δεν ήξεραν ποιος είναι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ιδού το σχετικό λινκ: (πατήστε εδώ)

Εμφανίσεις: 307521
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:

Υπόλοιπα άρθρα: Το Αλάθητο