Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/12 16:28

sinentefxi koukousas 8

Επιμέλεια - παρουσίαση: Γεώργιος Ντόβολος,
Παραγωγή: Τηλέμαχος Παππάς


Λίγους μήνες μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, στο τιμόνι του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, ο Βασίλειος Κουκουσάς, καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Α.Π.Θ., παραχωρεί την πρώτη του συνέντευξη στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr.

Μιλά για τις καταβολές του και για τον ιερέα πατέρα του, καθώς επίσης και για τους δεσμούς του με την χώρα της Ιταλίας. Επίσης αναφέρεται στις αρμοδιότητες και στα καθήκοντα του εκάστοτε Προέδρου του Ινστιτούτου, του πλέον επιφανούς επιστημονικού Iδρύματος της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Μνημονεύει τον αοίδιμο Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης κυρό Γεννάδιο χαρακτηρίζοντάς τον άνθρωπο της αγάπης και των έργων, καθώς και πως ο διάδοχός του καλείται να αναλάβει μια συγκροτημένη και οργανωμένη κατάσταση της οποίας τη βιωσιμότητα διασφάλισε σε μεγάλο ποσοστό ο μακαριστός Μητροπολίτης.

Τέλος γίνεται εκτενής αναφορά στις εξωστρεφείς και επιστημονικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου καθώς και στα μελλοντικά σχέδια.

sinentefxi koukousas 1

sinentefxi koukousas 1

sinentefxi koukousas 1

sinentefxi koukousas 1

sinentefxi koukousas 1

sinentefxi koukousas 1

sinentefxi koukousas 1

Εμφανίσεις: 302973
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: