Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/06 01:10

kalantzis temenos

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στην κάμερα του πακιστανού δημοσιογράφου Syed Mohammad Jamil, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής.

Ο κ. Καλαντζής που έχει διδακτορικό σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν το Τέμενος στην Ελλάδα, καθώς και τις σχέσεις με τους Μουσουλμάνους.

Σε ερώτηση του Syed Mohammad Jamil ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική πρωτεύουσα που δεν έχει τέμενος, ο κ. Καλαντζής υπογράμμισε ότι "υπάρχει εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό".

"Στην Ελλάδα εκεί που υπήρχαν όντως Μουσουλμάνοι από προηγούμενες εποχές, Τζαμιά υπάρχουν. Στη Θράκη για παράδειγμα που είχαμε Μουσουλμάνους, από την αρχή που απελευθερώθηκε αυτή η περιοχή έχουμε 250 Τζαμιά. Επίσης στη Ρόδο και στην Κω που υπήρχαν Μουσουλμάνοι, υπάρχουν και εκεί. Στην Αθήνα όμως δεν υπήρχαν καθόλου, επομένως είναι προφανές ότι δεν θα υπήρχε και Τζαμί" - τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαντζής.

Σε άλλο σημείο ο Γ.Γ. κ. Καλαντζής ανέφερε ότι "το πρόβλημα με το Τζαμί, εμφανίστηκε από την στιγμή που ελληνική οικονομία πήγαινε πολύ καλά και έτσι η Ελλάδα που έστελνε μετανάστες σε άλλες χώρες, έγινε μια χώρα που δέχεται μετανάστες".

Επίσης ο κ. Γενικός μίλησε για την σπουδαιότητα του χώρου που χτίζεται το Τέμενος, ενώ ανέφερε ότι η γη ήταν ιδιοκτησία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

"Το Τέμενος χτίζεται με χρήματα του ελληνικού λαού, και είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που το κάνουμε αυτό. Επιλέξαμε έτσι να δώσουμε ένα σαφές μήνυμα για τις σχέση που θέλουμε να έχουμε ως κράτος με τους Μουσουλμάνους όλη της χώρας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου" - υπογράμμισε χαρακτηριστικα ο κ. Καλαντζής.

Δείτε την συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί:

Εμφανίσεις: 303287
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: