Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/09 00:27

theopatores

Η σύναξη των δικαίων γονέων της Υπεραγίας Θεοτόκου, σύμφωνα με την αρχαία εκκλησιαστική παράδοση, ορίστηκε την επομένη του γενεσίου της Θεοτόκου, για τον λόγο ότι αυτοί έγιναν πρόξενοι της παγκόσμιας σωτηρίας με την γέννηση της αγίας θυγατέρας τους.

Ο Ιωακείμ καταγόταν από την φυλή του Ιούδα και απόγονος του Δαυΐδ. Παντρεύτηκε την Άννα από την φυλή του Λευί.

Επειδή οι φυλές, Βασιλική και Ιερατική συγγένευαν μεταξύ τους, διότι η Βασιλεία θεωρείτο ίση με την Ιερωσύνη, δεν έδιναν ούτε έπαιρναν θυγατέρες από άλλες φυλές.

Έτσι λοιπόν, αφού θεάρεστα πέρασε τη ζωή του το Άγιο αυτό ζευγάρι, ο μεν Ιωακείμ πέθανε οκτώ χρόνια μετά τα Εισόδια της κόρης του Θεοτόκου Μαρίας σε ηλικία 92 ετών, η δε Άννα έντεκα μήνες μετά το θάνατο του Ιωακείμ, σε ηλικία 83 ετών.

Ακούστε το απολυτίκιο που ψάλλει ο πρωτοπρεσβύτερος Γρήγοριος Καραλής εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ναούσης Πάρου, Θεολόγος, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, Διδάσκων στο Τμήμα «Βυζαντινή Μουσική - Ψαλτική Τέχνη» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εμφανίσεις: 176487
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: