Γράφτηκε από τον/την Εκ της Γραμματείας. 02/09 20:16

omsie ieronimos 2

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα το νέο προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Πολίτης (Politis Constantinos) και Αθανάσιος Δημητρίου (Θανασης Τρικαλα), στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τα στελέχη της ΟΜΣΙΕ είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον Μακαριώτατο τις πρωτοβουλίες τους για το προσεχές χρονικό διάστημα καθώς και τις σκέψεις τους για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που μαστίζει το ψαλτικό λειτούργημα λόγω της πανδημίας, ιδιαίτερα εν όψει της έναρξης της νέας Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ).

Στο περιθώριο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε συνεργασία με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) π. Θεολόγο Αλεξανδράκη, προκειμένου να συζητηθούν οι ενέργειες εν όψει της έναρξης των πιστοποιημένων προγραμμάτων δια βίου μάθησης (ΠΔΒΜ) βυζαντινής μουσικής - ψαλτικής τέχνης.

Προηγήθηκε, νωρίτερα το πρωί, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Πετράκη, έδρα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής π. Αθηναγόρα Σουπουρτζή και τον π. Αλέξιο Μπουρλή, επιτετραμένο επί της εκκλησιαστικής τάξεως και της εκκλησιαστικής εθιμοτυπίας.

omsie ieronimos 1

omsie ieronimos 1

Εμφανίσεις: 300748
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: