Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/06 20:12

nektarios antoniou 1

Γράφει ο Χάρης Τρασάνης για την Romfea.gr


Η «Μουσική των Ελλήνων» φιλοξενεί τον κ. Νεκτάριο Αντωνίου, Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Νέα Υόρκη και ανώτατο σύμβουλο πολιτισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Ο ιεροψάλτης καλό είναι, να μένει αφοσιωμένος «ψυχή τε και σώματι» στο υψηλό λειτούργημά του. Η εκπαίδευση και η μετάδοση της ψαλτικής τέχνης στην ελληνική ομογένεια της Αμερικής, είναι μέρος μιας «αποστολής» στην οποία επενδύει με αγάπη, αυτός που ενδιαφέρεται για το εκκλησιαστικό ποίμνιο και παράλληλα δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την προαγωγή της μουσικής αυτής.

Οι λειτουργικές πράξεις είναι ο βασικός πυρήνας γύρω από τον οποίο έλκονται οι πιστοί για να βιώσουν το πνευματικό όραμα της Εκκλησίας μας.

Εκεί, η βυζαντινή μουσική, με τον λειτουργικό και μυσταγωγικό της χαρακτήρα, γίνεται αρωγός μέσα στην λατρεία, καθώς η άφθαστη μεγαλοπρέπειά της στολίζει και εμπλουτίζει με μελωδία τον λόγο των ιερών κειμένων.

Εμφανίσεις: 259202
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: