Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/05 03:16

timothy and maura icon

Γεννήθηκαν στην Θηβαΐδα της Αιγύπτου. Ο Τιμόθεος ήταν κήρυκας του Ευαγγελίου και εκτελούσε τα ιερατικά του καθήκοντα με θερμότατο ζήλο και θαυμαστά αποτελέσματα.

Αυτό προξένησε την ζηλοφθονία των ειδωλολατρών οι οποίοι τον υπέβαλλαν σε φρικτά βασανιστήρια. Για να κάμψουν το σθένος του, στράφηκαν προς την σύζυγό του Μαύρα, και την διέταξαν να θυσιάσει στα είδωλα για να μην ακολουθήσει την θανατηφόρα πορεία του συζύγου της.

Μετά την άρνησή της, την υπέβαλαν και αυτήν σε βάρβαρα, φρικτά βασανιστήρια τα οποία υπέμεινε με απαράμιλλη καρτερία. Τότε σταύρωσαν και τους δύο Αγίους οι οποίοι παρέδωσαν την ψυχή τους στον Κύριο μετά από εννέα ημέρες!

Η Αγία Μεγαλομάρτυς Μαύρα θεωρείται και τιμάται ως πολιούχος της πόλης της Λευκάδας.

Ακούστε το απολυτίκιο από τον Πρωτοπρεσβύτερο Γρηγόριο Καραλή Εφημέριο Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, Θεολόγο, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής στο τμήμα «Βυζαντινή Μουσική – Ψαλτική Τέχνη» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εμφανίσεις: 189079
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: