Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/12 23:13

krites maistores 5

Με ιδιαίτερη επιτυχία ο Χορός Ψαλτών «Οι Κρήτες Μαΐστορες», εμφανιζόμενος για πρώτη φορά στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ), εισήγαγε το ακροατήριο στην εόρτια περίοδο της του Χριστού Γεννήσεως.

Το Πρόγραμμα της εκδηλώσεως περιελάμβανε συνθέσεις κορυφαίων εκκλησιαστικών μελουργών του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα από την υμνογραφία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τις οποίες απέδωσε αριστουργηματικά ο Χορός, εντυπωσιάζοντας για άλλη μια φορά όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Συγχρόνως γινόταν προβολή σχετικών εικονογραφικών παραστάσεων, την οποία επιμελήθηκε ο π. Δημήτριος Μιχούδης, εφημέριος Κάτω Γουβών Πεδιάδος Ηρακλείου.

Τον Χορό διηύθυνε ο Μουσικολογιώτατος Άρχων Υμνωδός της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Πρωτοψάλτης κ. Αντώνιος Πλαΐτης.

Με τον Χορό Ψαλτών συνέπραξε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μεταξάκης, ο οποίος ανέγνωσε επιλεγμένα σχετικά λογοτεχνικά αποσπάσματα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος με θερμά επαινετικά λόγια για το περιεχόμενο, την παρουσίαση και τα μηνύματά της.

krites maistores 1

krites maistores 1

krites maistores 1

krites maistores 1

Εμφανίσεις: 300622
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: