Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/12 01:14

ilarion trumb

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Προκλητική χαρακτήρισε την απόφαση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας.

"Σήμερα, στο φόντο των διαπραγματεύσεων, οι οποίες διεξάγονται σε διεθνές επίπεδο σχετικά με την αναγνώριση της Παλαιστινιακής Αρχής ως ένα ολοκληρωμένο κράτος, η κίνηση του Προέδρου των ΗΠΑ είναι αναμφισβήτητα προκλητική και δεν είναι τυχαίο ότι ήδη έχει προκαλέσει συγκρούσεις" τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε το γεγονός ότι η Ιερουσαλήμ είναι μια ιερή πόλη για τρεις θρησκείες του κόσμου, όχι μόνο τον Ιουδαϊσμό, αλλά το Ισλάμ και τον Χριστιανισμό.

«Αυτές οι ισορροπίες είναι εύθραυστες, και θέλει πολύ προσοχή για να μην σπάσουν! Κατά τη γνώμη μου, οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των ισορροπιών μπορεί να οδηγήσει σε εκρήξεις, που ήδη συμβαίνουν» πρόσθεσε ο Ιεράρχης της Ρωσικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, σήμερα, Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι ζουν από κοινού στην Ιερουσαλήμ "περισσότερο ή λιγότερο ειρηνικά και ο καθένας έχει τις δικές του γειτονιές, τη δική τους περιουσία, τα ιερά τους, αλλά είναι σημαντικό ότι η Ιερουσαλήμ παρέμεινε ως το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο στο οποίο οι εκπρόσωποι των τριών θρησκειών θα μπορούσαν να ζουν με ειρήνη και αρμονία".

"Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό ο χαρακτήρας της Ιερουσαλήμ να είναι πνευματικός και προσκυνηματικός, και να μην θαφτεί κάτω από οποιοδήποτε πολιτικό σκηνικό" υπογράμμισε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο, είχε δηλώσει μετά το πέρας της επίσκεψης ότι "τα ιστορικά δικαιώματα των χριστιανικών κοινοτήτων απειλούνται, λόγω του ότι δέχονται επίθεση το Status Quo" και συνέχισε πως "ομάδες εποίκων χρησιμοποιούν υποχθόνιες και περίπλοκες μεθόδους για να αποκτήσουν την κυριότητα των περιουσιών των Εκκλησιών."

Εμφανίσεις: 301833
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: