Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/03 22:30

batholomaios antioxeias epistoli

Αιμίλιος Πολυγένης


Έκκληση για σύγκληση Προκαθημένων για το θέμα της εκχώρησης αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία είχε απευθύνει προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιοχείας, Πατριάρχης Ιωάννης απέστειλε προσωπικά επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη για διάλογο και Σύναξη Προκαθημένων σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας.

Το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, δημοσίευσε σήμερα στα ρωσικά την απάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου προς τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη.

Στην επιστολή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να αποφευχθεί μια τέτοια συνάντηση σε διορθόδοξο επίπεδο.

Ακόμη ο κ. Βαρθολομαίος θεωρεί ότι μια τέτοια συνάντηση θα ήταν ανώφελη, αφού οι συμμετέχοντες θα συμφωνήσουν ότι διαφωνούν μεταξύ τους.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρει ότι η Μεγάλη Του Χριστού Εκκλησία, έχει μοναδικό σκοπό την ενότητα του Ουκρανικού λαού και λειτούργησε με μοναδικό σκοπό τον τερματισμό των διαιρέσεων, καθώς και την επιστροφή εκατομμυρίων πιστών στην αγκαλιά της κανονικής Εκκλησίας.

Κλείνοντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης τονίζει για ακόμη μια φορά ότι η Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία εκχωρήθηκε σύμφωνα με την παράδοση και τους κανόνες, όπως έλαβαν και οι άλλες νεοϊδρυθείσες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες, για τις οποίες δεν έγινε Σύναξη Προκαθημένων οι συζητήσεις με Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.

Εμφανίσεις: 302727
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: