Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/09 15:17

maroko 3

Η Ιερά Μητρόπολις Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής με συνοχή καρδίας και οδύνη ψυχής μετά τον καταστρεπτικό σεισμό που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Μαρακές, εκφράζει την συμπάθεια προς τις οικογένειες των εκατοντάδων θυμάτων που φονεύθησαν από τον Εγκέλαδο και δέεται προς τον Φιλάνθρωπο Θεό για την ανάπαυση τους.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Μελέτιος μετά από επικοινωνία με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μαρόκου Αρχιμ. Δημήτριο Σταματάκη, τον Πρόξενο της Ελλάδος στο Ραμπάτ κ. Ευθ. Φωκά, τον Πρόεδρο της Ελλην. Κοινότητος κ. Βασ. Κουφιώτη, ξεναγούς οι οποίοι συνοδεύουν Έλληνες τουρίστες στο Μαρακές αλλά και με αρκετά μέλη της Ορθόδοξης πολυεθνικής Παροικίας της χώρας, διαπίστωσε πως όλοι τυγχάνουν καλά στην υγεία τους και είναι ασφαλείς.

Προς άπαντας διεβίβασε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β' , το ενδιαφέρον, τη συμπάθεια και τις προσευχές του υπέρ υγείας και ασφάλειας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ανέθεσε στην Ορθόδοξη Παροικία της Καζαμπλάνκας τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες, ενώ κατά την κυριακάτικη θεία Λειτουργία θα αναπεμφθεί η ειδική δέηση επί απειλή σεισμού στους Ιερούς Ναούς Μαρόκου και Τυνησίας.

Εμφανίσεις: 300655
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: