Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/05 18:43

djerba 1

Προσκεκλημένοι στο επιστημονικό συμπόσιο με τίτλο «Recontre Djerba Cult 2023» ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος και η Διευθύντρια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Τύνιδας κα Σοφία Αργυροπούλου, στην Νήσο Τζέρμπα της Τυνησίας, το διήμερο 7 και 8 Μαΐου ε.έ.

Αυτές οι συναντήσεις διοργανώνονται από το Heritage Laboratory του Πανεπιστημίου Μανούμπα, με τον συντονισμό του κοσμήτορα Dr. Habib Kazdaghli και τη συνεργασία του τοπικού φορέα "l'Association de Sauvegarde de l'île de Djerba".

Το πρόγραμμα εκτός από πολλές διαλέξεις και παρεμβάσεις, περιελάμβανε επιτόπιες επισκέψεις σε χριστιανικούς ναούς, μουσουλμανικά τζαμιά και εβραϊκές συναγωγές, καθώς και παρουσίαση ντοκιμαντέρ για τον πλουρασλισμό της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς του νησιού.

Εκ μέρους της τοπικής ορθοδόξου Εκκλησίας, η καθηγήτρια Σοφία Αργυροπούλου παρουσίασε την εισήγησή της με τίτλο: "Η ελληνική κοινότητα της Τζέρμπα - Η αρχή και το τέλος της. Δημογραφική και ιστορική προσέγγιση".

Τους συνέδρους υποδέχθηκε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Μελέτιος στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τους οποίους ξενάγησε και απάντησε σε απορίες των επισκεπτών για την Ορθοδοξία.

djerba 2

djerba 2

djerba 2

djerba 2

djerba 2

djerba 2

djerba 2

djerba 2

djerba 2

djerba 2

Εμφανίσεις: 297231
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: