Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/05 15:48

katagas fungurama 10

Μια από τις αναρίθμητες εξορμήσεις στις ευλογημένες ενορίες της Ι.Μ. Κατάγκας, ήταν και αυτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Όταν πρωτοήλθα στο Κονγκό 1989 και ερώτησα πόσο κόσμο έχει η κωμόπολης του FUNGURUME όλοι μου απήντησαν 12 χιλιάδες (12000) ανθρώπους, σήμερα μετά από 30 χρόνια απαριθμεί πάνω 165000 χιλιάδες, και τούτο διότι σκάβονται όλα τα βουνά από τις μεγάλες εταιρείες λόγω του πολύ ορυκτού πλούτου που έχει η περιοχή, λέγεται δε πως ξεπέρασε όλες τις χώρες σε ποσότητα χαλκού.

Ο. π. Ερμόλαος μετα του ευλογημένου ποιμνίου του, μας περίμενε με το Ευαγγέλιο εις τα σκαλιά της Εκκλησίας, χοροστάτησα και συλλειτούργησα με τον π. Γεράσιμο της ενορίας ΚΑΚΑΝΤΑΣ, τον π. ΡΑΓΑΗΛ της Λουαλάμπας και τον π. Ερμόλαο του FUNGURUME, και με τον καλλίφωνο διάκο Μιχαήλ.

Σε λίγο γέμισε ο μικρός Ναός από πιστούς μεγάλους και μικρούς, και πλημύρισαν ο Ναός από τις όμορφες φωνές των μικρών παιδιών.

Πώς να μη δοξάσουμε τον Πανάγαθον Θεόν, ακούοντας αυτά τα μικρά παιδιά να ψάλλουν, το αναστήτω ο Θεός των Αίνων του Πάσχα να ψάλλουν όλα εις τα Ελληνικά με ευλάβεια και εγκαρδιότητα, η το Άγιος Θεός της Θείας Λειτουργίας στον γ΄ ήχον, μα προπάντων στο θ. κήρυγμα παρατηρούσε κανείς την ενάργεια που είχαν και στο θείο κήρυγμα.

Το περισσότερο εκκλησίασμα κοινώνησε τον Αχράντων μυστηρίων εις ζωήν αιώνιο.

Οι συμβουλές του Επισκόπου εστράφησαν εις τους πειρασμούς του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και κατ΄επέκτασιν στην ζωήν όλων μας, και συγκατάνευσαν όλοι στην προτροπή του Επισκόπου, παρά στην δε εντολή του να μη ετοιμάσουν γεύμα, οι κυρίες ετοίμασαν ό,τι καλλίτερο μπορούσαν.

Οι ευχές μας εις τους συνοδεύουν όλους, και ο Κύριος να τους φυλάγει από ορατούς και αοράτους εχθρούς, διότι κάποιοι Ρωσόφιλοι αποτοιχισθέντες περιέρχονται γήν και θάλασσαν για ν΄άβρουν ένα προσήλυτο.

katagas fungurama 1

katagas fungurama 1

katagas fungurama 1

katagas fungurama 1

katagas fungurama 1

katagas fungurama 1

katagas fungurama 1

katagas fungurama 1

katagas fungurama 1

katagas fungurama 1

Εμφανίσεις: 175748
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: