Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/05 18:07

ormilia alexandreias 3

Ιερά αποδημία στην Θεοβάδιστο Νειλοχώρα και στο Όρος Σινά πραγματοποίησαν η Καθηγουμένη Νικοδήμη και αδελφές του Ιερού Πατριαρχικού Σταυροπηγιακού Μετοχίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ορμύλιας Χαλκιδικής.

Την Αδελφότητα συνόνοδευαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, o πνευματικός του Μετοχίου Ιερομ. Μύρωνας, ο Γέροντας του Κοτλουμουσιανού Κελλίου Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου Ιερομ. Χρυσόστομος και Σιμωνοπετρίτες πατέρες.

Προσκύνησαν στην Ιερά Πατριαρχική Μόνη του Αγίου Γεωργίου Καΐρου και ξεναγήθησαν στον ιστορικό πύργο και τους μουσειακούς χώρους του.

Επίσης στο πηγάδι της Παναγίας μας ,εκεί που κατά την ιερά παράδοσή μας έζησε τα πρώτα του χρόνια ο Κύριος μας με την Υπεραγία Θεοτόκο και τον Άγιο Ιωσήφ τον Μνήστορα.

Εν συνεχεία επισκέφθησαν την Μεγάλη Πόλη της Αλεξανδρείας ,την Ιερά Πατριαρχική Μόνη του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και την έδρα του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Έγιναν δεκτοί εκ μέρους του Μακαριωτάτου υπό του Πατριαρχικού Επιτρόπου Αλεξανδρείας Μητροπ. Πηλουσίου Νάρκισσου.

Ξεναγήθησαν στην Ιστορική Πατριαρχική Βιβλιοθήκη και τους λοιπούς μουσειακούς χώρους.

Προσκυνηματικές επισκέψεις έκαναν στη Ιερά Μονή του Αγ Μήνα και στα άλλα μοναστικά κέντρα της ερήμου της Νιτρίας.

Η Α. Θ . Μακαριοτητα ,ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κκ Θεόδωρος μετά του Μητροπολίτου Μέμφιδος Νικοδήμου,Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου , υπεδέχθηκε την Ιερά Συνοδεία στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου.

Μετά την προσευχητική δέηση και δοξολογία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη ,τους πατέρες και την Αδελφότητα με λόγους πατρικούς και λόγους αγάπης.

Μίλησε για την ιστορική παρουσία ανά τους αιώνες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Την ιστορία της Πατριαρχικής Επιτροπείας η οποία συνδέεται με μεγάλες πνευματικές και αγιασμένες μορφές Πατριαρχών της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και του Θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως.

Ανέφερε ότι κατά τις γραπτές πηγές , κάτω από το δάπεδο του Ιερού Ναού υπήρχαν οι τάφοι πολλών Πατριαρχών ως και του μεγάλου θεολόγου των μέσων χρόνων, Αγίου Μελετίου του Πηγά.

Ενημέρωσε για την σημερινή μαρτυρία του Πατριαρχείου τόσο στην Αίγυπτο όσο και σ όλη την Αφρικανική Ήπειρο. Εκεί που το Ιεραποστολικό έργο με την συμπαράσταση και των Μοναστηριών Αθωνικής πολιτεία και της υπολοίπου Ελλάδος ανθίζει καθημερινά.

Με πολύ συγκίνηση θυμήθηκε την συνάντηση του με τον αείμνηστο πνευματικό καθοδηγητή των Αδελφοτήτων Σίμωνος Πέτρας και Ορμυλίων Αρχιμ. Αιμιλιανό τον νέο Κοινοβιάρχη.

Τόνισε ότι αυτό που διδάχθηκε από τον Γέροντα ήταν ότι, ο άνθρωπος γενικά , μα ιδιαίτερα ο κληρικός και ο μοναχός πρέπει πάντα να έχουν αγάπη προς πάντας.

Κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του είχε πει ότι κατά την διακονία του στο Θρόνο του Ευαγγελιστού Μάρκου θα προσπαθήσει ούτε μια ψυχή να μη φύγει από κοντά του πικραμένη.

Αυτό ήταν και το απόσταγμα της συνομιλίας που είχε ο τότε Μοναχός Διονυσίος και νυν Θεόδωρος Πατριάρχης μετά του σοφού και εναρέτου Γέροντος Αιμιλιανού στα Τρίκαλα.

Ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τον Μητροπολίτη Ιουστίνο την Καθηγουμένη Νικοδήμη και τους άλλους πατέρες.

Ζήτησε τις καθημερινές προσευχές των μοναζουσών δια την συνέχιση του έργου ευαγγελισμού των Αφρικανών αδελφών μας και του μεγάλου φιλανθρωπικού έργου που συντελείται με την αγάπη του κόσμου και ιδιαιτέρως των Ελλήνων.

Εκ μέρους των προσκυνητών αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ .Ιουστίνος εκφράζοντας την πνευματική χαρά όλων τόσο για αυτό το προσκύνημα όσο και για την μεγάλη ευλογία της συναντήσεως με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο τον γλυκύτατο Θεόδωρο τον Β.

Τον Πατριάρχη της αγάπης, της φιλανθρωπίας, τον ιεραπόστολο τον όντως πατέρα πάντων αλλά και τον φιλοκόλουθο κληρικό τον μη έχοντα ποτέ λησμονήσει την μοναχική του αφετερία.

Ευχαρίστησε διά την εγκάρδιο υποδοχή και τα δώρα της αγάπης του που προσέφερε σ' εκείνον και την Καθηγουμένη Νικοδήμη.

Ευχήθηκε το μέγα και αξιοθαύμαστο ιεραποστολικό έργο να συνεχίζεται απρόσκοπτα προς Δόξαν του Αναστάντος Χριστού μας.

Ανέσυρε από την μνήμη του την επίσκεψη του πριν κάποια χρόνια στην Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπολεως.

Του είχε δώθει η ευκαιρία να γνωρίσει τις αντιξοότητες αυτού του πολύπλευρου έργου αλλά και τις πνευματικές χαρές που ζουν Ιεραπόστολοι και νέοι Χριστιανοί.

Εις αγαθην ανάμνησιν ο Μητροπολίτης του προσέφερε χρυσοκέντητο επιγονάτιο και η Αδελφότητα Εικόνα της Παναγίας ως και καλύμματα ιερών σκευών φιλοτεχνημένα στα εργαστήρια του Ιερού Μετοχίου.

Ο Μακαριώτατος προσέφερε αρχιερατική βακτήρια στον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης, μπαστούνι από το Κουλουέζι του Κονγκό στην Καθηγουμένη και ευλογίες σ όλη την συνοδεία.

Εν συνεχεία στην αίθουσα του Θρόνου προσφέρθηκαν κεράσματα.

Προ της αναχωρήσεως τους για το Σινά είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν στα ιδιαίτερα δώματα όπου διέμενε ο Άγιος Νεκτάριος κατά την διακονία του ως Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου.

ormilia alexandreias 1

ormilia alexandreias 1

ormilia alexandreias 1

ormilia alexandreias 1

ormilia alexandreias 1

Εμφανίσεις: 300851
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: