Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/03 10:12

koura monaxou kangka 13

Σε κλίμα κατάνυξης, τελέστηκε στον εσπερινό της Κυριακής της Σταυροπροσκηνήσεως η μοναχική κουρά του δόκιμου Λουκά Mfunyi, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου, στην Κανάγκα.

Την κουρά τέλεσε ο γέροντας του κελίου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, της Κερασιάς του Αγίου Όρους, π. Θεολόγος Χρυσανθακόπουλος.

Ο νέος μοναχός μετονομάστηκε Θεολόγος και το όνομα επέλεξε ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κανάνγκας κ. Χαρίτων.

Απευθυνόμενος στο νέο μοναχό και στο πλήθος των πιστών ο Μητροπολίτης είπε ότι αποτελεί θρίαμβο για την Εκκλησία και χαρά για το πλήρωμα των πιστών κάθε μοναχική κουρά.

Και μ’ αυτή την κουρά ο Θεός ευλόγησε την τοπική μας εκκλησία και μας χάρισε έναν νέο αδελφό, που επιθυμεί να αφιερώσει ολόκληρο τον εαυτό του στην αγάπη του Θεού και μέσα απ’ τη μοναχική ζωή να διακονήσει στο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται 50 και πλέον χρόνια στην Κανάνγκα και την ευρύτερη περιοχή του Κασάι.

Στον νέο μοναχό ζήτησε να μιμηθεί τον Άγιό του, τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, στην αγάπη του για το Χριστό.

Να γίνει κι αυτός μαθητής της αγάπης. Να καλλιεργήσει τις αρετές της ταπείνωσης, της υπακοής, της θυσιαστικής διακονίας προς τον συνάνθρωπο και της αμέριστης αγάπης. 

Ευχαρίστησε τον π. Θεολόγο που δέχτηκε να κάνει την μοναχική κουρά αλλά και για όλη την αγάπη του και την θυσιαστική προσφορά του στα έργα της Μητρόπολεως της Κανάγκας.

Ο π. Θεολόγος, θεολόγος-αρχιτέκτων, που έχει εργαστεί ιεραποστολικά στην Αφρική πολλά χρόνια, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, και με πρόσκληση του οικείου Μητροπολίτη βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στην Κανάγκα, συνοδευόμενος από τον νεαρό αρχιτέκτονα Δαμιανό Σταμενκόβικ, για να ξεκινήσει την ανοικοδόμηση του ιερού ναού «Πάντων των Αγίων της Αφρικής» στην περιοχή Βena-Mande.

Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε από τον κ.κ. Χαρίτωνα, την 28η Σεπτεμβρίου και με πρόταση του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, θα είναι τρισυπόστατος, αφιερωμένος και στον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο και τον Άγιο Χαρίτωνα τον Ομολογητή.

Την οικονομική δαπάνη θα καλύψει ο Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ», που το 1972 με την έμπνευση του αειμνήστου π. Χαρίτωνος Πνευματικάκη ιδρύθηκε για να στηρίξει το ιεραποστολικό έργο που μόλις είχε αρχίσει ο αείμνηστος π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος, στην Κανάγκα.

koura monaxou kangka 1

koura monaxou kangka 1

 

koura monaxou kangka 1

koura monaxou kangka 1

koura monaxou kangka 1

koura monaxou kangka 1

koura monaxou kangka 1

koura monaxou kangka 1

koura monaxou kangka 10

koura monaxou kangka 1

koura monaxou kangka 1

Εμφανίσεις: 182184
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: