Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/12 20:03

farmakolitria katagas 3

Σε λίγες ημέρες, θα ανοίξουμε τις καρδιές μας, για να υποδεχθούμε την "Μητρόπολη των Εορτών" τα Χριστούγεννα κατά τον Ιερό Χρυσόστομο.

Εδώ, στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας, προετοιμαζόμαστε με διάφορες λατρευτικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, να εορτάσουμε την μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή.

Έτσι, λοιπόν, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας κ. Μελετίου, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις από το χωριό Tshala, όπου εκεί τιμάται η Αγία Μεγαλομάρτυς Αναστασία η Φαρμακολυτρία.

Βρεθήκαμε με αρκετούς Ιερείς των διπλανών ενοριών, αλλά και με πολλούς Ορθοδόξους Χριστιανούς, για να συνεορτάσουμε.

Μαζί με τους καλούς και φιλότιμους Ιερείς, οι οποίοι αγωνίζονται με ζήλο και με αγάπη για να μεταφέρουν το μήνυμα του Ευαγγελίου, ήταν και ο πολιός συνεργάτης της Ιεραποστολής και πρώτος συνεργάτης του μακαριστού Ιεραποστόλου, Αρχιμ. π. Κοσμά Γρηγοριάτη, κ. Μωϋσής Κalenga.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός λιτανεύσαμε την Ιερά Εικόνα της Αγίας Αναστασίας μέσα σε κλίμα πανηγυρικό.

Η συγκεκριμένη ενορία, έχει ιστορική σημασία για την Ορθόδοξη Ιεραποστολή. Δημιουργήθηκε από τον μεγάλο και μαρτυρικό Ιεραπόστολο, Αρχιμ. π. Κοσμά Γρηγοριάτη.

Μνήμες, οι οποίες σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, με το πέρασμά τους δεν άφησαν να ξεθωριάσουν οι κόποι και οι αγώνες αυτού του μεγάλου Ιεραποστόλου.

Σκέφτεσαι τις ημέρες εκείνες που θεμελιώθηκε τούτος ο Ιερός Ναός και αφουγκράζεσαι τις αγωνίες και τα βάσανα, για να μπορέσει να χτιστεί.

Εξωτερικά, δεν άλλαξε τίποτα απολύτως από εκείνη την εποχή.

Άλλαξαν μόνο τα πρόσωπα που προσπαθούν με τη Χάρη του Θεού να πατάνε στα βήματα εκείνου, που έπλασε με την αγάπη του, την Ιερά Μητρόπολη και συνεχίζει ακατάπαυστα να αγωνίζεται ποικιλότροπα, ο Ιεραπόστολος Επίσκοπος Σεβασμιώτατος, κ. Μελέτιος,.

Μνήμες του παρελθόντος συναντούν το σήμερα, για να μας υπενθυμίζουν εμάς τους νεωτέρους, το όραμα και το στόχο της Ορθόδοξης παρουσίας μας στο Κονγκό.

Εξάλλου, το πέρασμα του μακαριστού π. Κοσμά από την Αφρικανική γη, μας το μαρτυρεί και ο συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και συνεργάτης του π. Κοσμά, κ. Μωϋσής Κalenga.

Πολλές οι συζητήσεις και αναφορές του κ. Μωϋσή. Γεγονότα και πτυχές από τη ζωή του μακαριστού, μας αφήνουν άφωνους ακούγοντάς τα.

Είναι αδύνατον να μην συγκλονιστεί ευαίσθητη ψυχή, η οποία ζωντανεύει μέσα στη σκέψη της τους αγώνες και τα θαυμαστά περιστατικά που σφράγισαν μία δωδεκαετής πορεία στο Κoλουέζι και σε ολόκληρη την επαρχία της Κατάνγκας.

Η παρουσία του κ. Μωϋσή Κalenga, στην ενορία της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στo χωριό Tshala, αναδεικνύει όλα εκείνα τα γεγονότα που θεμελίωσαν το παρελθόν, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για το μέλλον της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία είναι θεμελιωμένη με την θυσία και το αίμα του μακαριστού π. Κοσμά Γρηγοριάτη.

Παράλληλα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι, ο Σεβασμιώτατος , κ. Μελέτιος, λειτούργησε μαζί με τους Ιερείς και τους Διακόνους της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και κήρυξε το θείο λόγο.

Επίσης, έκανε αναφορά στο Άγιο Δωδεκαήμερο και στις εορταστικές εκδηλώσεις, υπενθυμίζοντας ότι την περίοδο αυτή οι ανάγκες των συνανθρώπων μας είναι περισσότερες και όλοι θα πρέπει να συμμετέχουν στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

farmakolitria katagas 1

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: