Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/09 21:31

katagkas mathites

Η Εκκλησία δεν έχει σύνορα και περιορισμούς. Αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους που αναζητάνε να βρούνε σανίδα σωτηρίας. Εξάλλου, ο λόγος του Κυρίου είναι ξεκάθαρος ανά τους αιώνες.

‹‹Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς, εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν…›› (Ματθ. κη’, 19-20).

Το μήνυμα αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και εδώ στην Ιερά Μητρόπολη Κατάγκας του Κονγκό.

Με την ευλογία του Επισκόπου, Ιερείς και Κατηχητές, οργώνουν τις ενορίες, κατηχώντας τους χριστιανούς, αλλά και τους κατηχούμενος, ώστε σιγά σιγά να αυξάνει η Ορθοδοξία στην καρδιά της Αφρικής και να δοξάζεται το όνομα του Τριαδικού Θεού.

Έτσι, λοιπόν, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 με την ευλογία της ΑΘΜ Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β’, και με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας κ. Μελετίου, διοργανώθηκε σεμινάριο Κατηχητών στην Αρχιερατική Περιφέρεια του Κολουέζι, όπου προσήλθαν τριάντα Κατηχητές, οι οποίοι διακονούν στις ενορίες της πόλεως Κολουέζι και στα γύρω χωριά.

Την έναρξη του σεμιναρίου άνοιξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Κοσμάς Θασίτης.

Αφού μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, ξεκίνησε την ομιλία του με θέμα: "Η προσωπικότητα του Κατηχητή".

Έπειτα τον λόγο έλαβε ο Ιεροδιάκονος της Μητροπόλεώς, π. Μιχαήλ Upite, με θέμα: "Το τυπικό των Ιερών Ακολουθιών".

Μετά από τον π. Μιχαήλ, ο Πρωτ. Παναγιώτης Kyavula, ανέπτυξε το θέμα: "Η θέση του Κατηχητή μέσα στην ενορία".

Έτσι, φθάνοντας προς το τέλος του σεμιναρίου, ο Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεώς, Πρωτ. Θεόφιλος Κatang, ανέπτυξε το θέμα: "Προετοιμασία για τον εκκλησιασμό".

Το σεμινάριο έκλεισε με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Μελετίου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες της ΑΘΜ Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β’.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρει τους διοργανωτές του σεμιναρίου και με λόγους πατρικούς και ενθαρρυντικούς, ευχαρίστησε αφενός όλους τους Κατηχητές που συμμετείχαν στο σεμινάριο, αφετέρου τους προέτρεψε το ζήλο και τα χαρίσματα που έχουν να συνεχίζουν να τα αξιοποιούν.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, η Ιερά Μητρόπολη, παρέθεσε γεύμα σε όλους τους Κατηχητές, μοίρασε κατηχητικά βοηθήματα, τρόφιμα και ρούχα.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μutoshi και εκήρυξε τον Θείο Λόγο.

Την ίδια ημέρα στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Κολουέζι, παρέστη στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη της Εξωτερικής Ιεραποστολής, του Ιωάννου Ασλανίδη του "Ορφανοτρόφου", ο οποίος ήταν αδερφός του μεγάλου Ιεραποστόλου μακαριστού, Αρχιμ. π. Κοσμά Γρηγοριάτη, και ιδρυτής του Συλλόγου Εξωτερικής Ιεραποστολής ‹‹Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός››.

Ο Σεβασμιώτατος, τόνισε στην ομιλία του για τα μέγιστα που προσέφερε στο χώρο της Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Για την οικονομική, υλική και ηθική στήριξη που παρείχε στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας και επίσης αναφέρθηκε και στην μεγάλη υποστήριξη που παρείχε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

seminario kolouezi 1

seminario kolouezi 1

seminario kolouezi 1

seminario kolouezi 1

seminario kolouezi 1

seminario kolouezi 1

seminario kolouezi 1

seminario kolouezi 1

seminario kolouezi 1

seminario kolouezi 1

seminario kolouezi 12

seminario kolouezi 1

Εμφανίσεις: 170155
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: