Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/09 14:22

mnimi petroy 5

Την μνήμη του μακαριστού Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου του Ζ' και των συν αυτω πεσόντων κατά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2004 τίμησε η Α.Θ. Μακαριότητα, ο Παπάς και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος ο Β' στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.

Σήμερα το πρωΐ ο Μακαριώτατος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και εις την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε υπό του Καθηγουμένου Αρχιμ. Δαμασκηνού στον Ιερό Ναό της Παναγίας.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β' συμπροσευχομένου του Μητροπολίτου Ερμουπόλεως Νικολάου τέλεσε το ιερό μνημόσυνο ευχόμενος υπέρ αναπαύσεως του αειμνήστου Πατριάρχου και των μελών της συνοδείας Του.

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του (6 έως 10 Σεπτεμβρίου) στην γενέθλιο γη του Πατριάρχου Πέτρου και την εκεί επιτυχή διεκπεραίωση πολλών θεμάτων του Πατριαρχείου διότι η Κύπρος αγαπά το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Δεν επέστρεψε στην πόλη της Αλεξάνδρειας αλλά παρέμεινε στο Κάϊρο να τελέσει το μνημόσυνο του προκατόχου Του.

Τόνισε ότι σε κάθε μνημόσυνο υποσχόμεθα στον κεκοιμημένο ότι θα τον ενθυμούμεθα στις προσευχές μας και θα συνεχίζουμε τα καλά έργα του

Το έργο που ξεκίνησε ο Πατριάρχης Πέτρος δήλωσε ο Μακαριώτατος ότι το συνεχίζει με πολύ αγάπη διότι είναι κατεξοχήν έργο αγάπης προς τους Αφρικανούς αδελφούς μας.

Ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει ένα νέο μεγάλο ταξίδι Του στην Ουγκάντα την Τανζανία, την Μπουκόμπα προκειμένου να ενδυναμώσει τους εκεί Επισκόπους, Κληρικούς και πιστούς της Εκκλησίας μας.

Με πολύ συγκίνηση κατέληξε λέγοντας "Πατριάρχα μου Πέτρε αναπαύου εν ειρήνη. Με την προσευχή σου ως ελάχιστος διάδοχος σου συνεχίζω τον ευαγγελισμό της Αφρικανικής Ηπείρου".

Συνοδευόμενος υπό Γενικού Προξένου της Ελλάδος μελών των διπλωματικών αρχών Ελλάδος και Κύπρου μετέβη στην κρύπτη εντός του παλαιού πύργου της Ιεράς Μονής όπου και οι τάφοι των Πατριαρχών Αλεξανδρείας και τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του αείμνηστου προκατόχου Του.

Η αίθουσα διαλέξεων του νέου Πατριαρχικού Κέντρου Μελετών και Διαλόγου που θα εδρεύει στην Ι. Μ. του Αγ Γεώργιου, θα είναι αφιερωμένη στον Πατριάρχη Πέτρο.

Συν Θεώ τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί στα τέλη του μηνός Οκτωβρίου ε.ε.

Πέτρου
Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής
Αιωνία η μνήμη

mnimi petroy 1

mnimi petroy 1

mnimi petroy 1

mnimi petroy 1

mnimi petroy 1

Εμφανίσεις: 305626
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: