Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/09 12:02

mnimosino kinsasas 1

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 40 ημέρες από την εκδημία προς Κύριον του μακαριστού Μητροπολίτη Κινσάσας κυρού Νικηφόρου.

Η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής τέλεσε με συγκίνηση το 40ήμερο αρχιερατικό μνημόσυνο στον πάνσεπτο Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης.

Της ιερής τελετής προεξήρχε ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β' ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, ο οποίος ταξίδεψε από την Αλεξάνδρεια για τον σκοπό αυτό.

Ο μακαριστός αρχιερέας Νικηφόρος γαλουχήθηκε με το πνεύμα της Ιεραποστολής από νεαρής ηλικίας, καθώς ο πατέρας του Παναγιώτης Κωνσταντίνου και η οικογένειά του είχαν πνευματικό πατέρα τον πρωτοπόρο π. Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο, ο οποίος υπήρξε ο δεύτερος Ορθόδοξος ιεραπόστολος στην υποσαχαρική Αφρική και πνευματικός ιδρυτής της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής.

mnimosino kinsasas 2

mnimosino kinsasas 2

Εμφανίσεις: 280834
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: