Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/02 11:21

meletios timi 14

Μέσα στις δυσκολίες της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουμε, οι εορτές των Αγίων είναι μία πνευματική όαση που μας δίνουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουμε ευχαριστιακά, αλλά και μία πρόκληση που μας καλούν οι Άγιοι να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και να οδηγηθούμε σε νέες ευκαιρίες για ένα νέο ξεκίνημα.

Έτσι, λοιπόν, με την ευκαιρία της μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Μελετίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας του Ομολογητού, έγινε ένα νέο ξεκίνημα στην Ιερά μας Μητρόπολη με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, κ.Μελετίου, ο οποίος άγει και τα ονομαστήριά του.

Το Σάββατο 13/2/2021, επί τη ευκαιρία της εορτής των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρίσκιλλας, οι οποίοι είναι προστάτες των ζευγαριών έγινε για πρώτη φορά στην Ιερά μας Μητρόπολη, η πρώτη Συνάντηση Ζευγαριών στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Κολουέζι.

Ομιλητής σε αυτή την πρώτη συνάντηση , ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Κοσμάς Θασίτης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : Οι άγιοι Απόστολοι Ακύλας και Πρίσκιλλα, πρότυπο συζύγων στη σύγχρονη κοινωνία.

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και τέθηκαν ερωτήσεις. Λίγο πριν το τέλος, ο Σεβασμιώτατος μίλησε σε όλους τους προσκεκλημένους με ενθαρρυντικούς λόγους και ευχήθηκε να συνεχιστεί αυτή η όμορφη προσπάθεια που θα φέρει άμεσα αποτελέσματα.

Το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κολουέζι, τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, κ.Μελετίου, πλαισιωμένου από Ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Κυριακή 14/2/2021, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κολουέζι, τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κατάγκας, κ. Μελετίου.

Πλήθος πιστών προσήλθε στην Θεία Λειτουργία για να προσευχηθεί μαζί με τους Ιερείς και τους Διακόνους για τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Αγίου Μελετίου και στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου για το έργο που έχει επιτελέσει, αλλά και που συνεχίζει να επιτελεί τριάντα δύο ολόκληρα χρόνια.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, τίμησε έναν κληρικό της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τον π. Θεοδόσιο Ilunga, ο οποίος εργάζεται φιλότιμα και θεάρεστα στην ενορία του, δίνοντάς του το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του στο ιεραποστολικό έργο, αλλά και όλους τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρονιά είναι κοντά του και τον στηρίζουν ποικιλοτρόπως.

Οι εκδηλώσεις χαράς από τους χριστιανούς για την εορτή του Ποιμενάρχη μας συνεχίστηκαν.

Η Φιλαρμονική της Ιεράς Μητροπόλεως συνόδεψε τον Σεβασμιώτατο μέχρι τα γραφεία παίζοντας διαφόρους ύμνους.

Εκεί δέχτηκε τις ευχές και τα δώρα των Ιερέων και των χριστιανών από το Κολουέζι και των γύρω περιοχών.

Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, να συμμετέχουν οι χριστιανοί εδώ στην επαρχία Κατάγκας στην εορτή του Σεβασμιωτάτου. Ανανεώνει τους ανθρώπους πνευματικά.

Αναθερμαίνει της σχέσης τους σε μία ενότητα πίστεως και αγάπης, και τους δίνει την δυνατότητα να συναντήσει ο ένας το πρόσωπο του άλλου ευχαριστιακά μέσα στο χώρο της Εκκλησίας εκεί που αναγεννήθηκαν πνευματικά την ημέρα της βαπτίσεώς τους.

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

meletios timi 1

Εμφανίσεις: 301045
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: