Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/05 18:27

 maroko 6

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια η Ελληνική Κοινότητα της Καζαμπλάνκας στο Μαρόκο, εόρτασε την Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιον Πάσχα στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Τις ιερές ακολουθίες ετέλεσε ο Παν/τος Αρχιμανδρίτης Δρ. Χρυσόστομος Βολάντε, κατόπιν ευλογίας του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β'.
Πλήθος κόσμου ήταν παρόν από την θεία λειτουργία το Σάββατο του Λάζαρου μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Ιδιαιτέρως η Μεγάλη Παρασκευή με την ακολουθία του Επιτάφιου και η νύχτα του Πάσχα με την Ανάστασην και την πασχαλινήν θεία λειτουργία ήταν δύο πολύ σημαντικές ημέρες για όλη την ορθόδοξη κοινότητα του Μαρόκου.

Συμμετείχαν ενεργά ψάλλοντας σε όλες τις γλώσσες χριστιανοί Έλληνες, Ρώσοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι. Παρόντες ήταν και Καθολικοί, Κόπτες και Αρμένιοι που σεβάστηκαν την βυζαντινή παράδοση και το Τυπικό των ιερών ακολουθιών.

Επίσης, συγκίνηση προκάλεσε σε όλους τους πιστούς η ανάγνωση της πατριαρχικής εγκυκλίου της Α.Θ.Μ. Να σημειωθεί, ότι σημαντική ήταν η προσφορά και οργάνωση της Ελληνικής Κοινότητας του Μαρόκου με πρώτον τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Πιστικό στο πασχαλινό εόρτιο γεύμα που προσφέρθηκε σε όλο το εκκλησίασμα.

Το εορταστικό κλίμα στην Ορθόδοξη Κοινότητα του Μαρόκου, επισφράγισε το βάπτισμα της θυγατρός ρουμάνου διπλωμάτου στην πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

maroko 6

maroko 6

maroko 6

maroko 6

maroko 6

maroko 6

maroko 6

maroko 6

maroko 6

maroko 6

maroko 6

Εμφανίσεις: 301359
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: