Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/01 18:12

metoxi kipseli 8

Άνω Κυψέλη | Θάνος Θανόπουλος


Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη Αθηνών.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών.

Επίσης συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, Ηλιουπόλεως κ Θεόδωρος και Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ.

''Η σχέση μας με τους Αγίους είναι μια σχέση καρδιάς'' τόνισε ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του, και πρόσθεσε: ''ο αιρετικός δεν ειναι τίποτα άλλο από ένας μεγάλος εγωιστής, γιατί όποιος υπερασπίζεται τον εαυτό του αντιστρατεύεται τον Χριστό''.

Σε αλλο σημείο ο Επίσκοπος Θεσπιών ανέφερε: ''Μόνο με το παράδειγμα της ζωής μας μπορούμε να διδάξουμε τα παιδιά. Ο Μέγας Αθανάσιος φοίτησε στο πανεπιστήμιο της ερήμου για αυτό είναι ο καλύτερος βιογράφος του Αγίου Αντωνίου''.

''Ο Μέγας Αθανάσιος τι κι αν δοκίμασε διωγμούς, έμεινε αφοσιωμένος στην αγάπη κι όλα αυτα τα είδε ως ευεργετήματα για να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Ο Μέγας Αθανάσιος μας λέει, παντού είναι ο Χριστός, αρκεί να κάνετε την καρδιά σας δεκτική'' - υπογράμμισε κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος.

Να σημειωθεί ότι για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως φρόντισε ο Εφημέριος του Πατριαρχικού Μετοχίου και του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Νικόλαος Κουλιανόπουλος.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο Επίσκοπος Θεσπιών ευλόγησε και έκοψε την παραδοσιακή Αγιοβασιλόπιτα, ενώ ο Μητροπολίτης Γουινέας σε ένδειξη αγάπης και σεβασμού έδωσε στον Θεοφιλέστατο ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο και ένα αγαλματίδιο που συμβολίζει μία μητέρα της Αφρικής.

Επίσης ο Μητροπολίτης Γουινέας τίμησε με τον Ταξιάρχη του Σάββα του Ηγιασμένου τον Αναπλ. Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας κ. Γαϊτάνη Βασίλειο.

Τέλος να σημειωθεί ότι τους ύμνους του Εσπερινού απέδωσε πολυμελής βυζαντινός χορός, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Ηλία Γιουρούκου, ενώ επίσης έψαλλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Πολίτης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300486
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: