Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/12 19:48

ierapostoli 4

Του Θωμά Αναστασιάδη για την Romfea.gr


 

Σε εορταστική ατμόσφαιρα η Ιεραποστολική Δράση «ΠΙΣΤΗ & ΑΓΑΠΗ» διοργάνωσε εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, με την παρουσία του επί 26 χρόνια Ιεραπόστολου Σεβ. Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ.Δημητρίου.

Επίσης παρέστησαν ο εψηφισμένος Επίσκοπος Μαλάουϊ κ.Φώτιος, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Αρσενίου - Χαλκιδικής Αρχιμ. Θεόκλητος, πολλοί Ιερείς, Μοναχοί και Μοναχές, Δήμαρχοι, Πολιτικοί, Στρατιωτικοί και εκατοντάδες φίλοι της Ιεραποστολής.

Χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Επίσκοπος Μαλάουι κ. Φώτιος, ο καθηγητής Α.Π.Θ. κ. Βασίλειος Καραμπατάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεοφάνης Παπάς, ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Θεόκλητος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Εξωτερικής Ιεραποστολής κ. Χαράλαμπος Μεταλλίδης, ενώ παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος της ΕΤ3 κ. Χρύσα Σαμού.

Όλοι αναφέρθηκαν στο τεράστιο έργο που επιτελεί ο Σεβ. Δημήτριος στην Τανζανία και κατέθεσαν συγκινητικές εμπειρίες από την Ιεραποστολική διακονία τους στην Τανζανία.

Στην συνέχεια ο Σεβ. κ. Δημήτριος συγκινημένος και ένδακρυς ευχαρίστησε το πολυπληθές ακροατήριο (800 άτομα) για την συνεχή προσευχή και έμπρακτη συμπαράσταση, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν περισσότερα από 160 έργα στην Τανζανία (34 Ιεροί Ναοί, 8 σχολεία, 11 κλινικές, δεκάδες πηγάδια κλπ.).

Την όλη εκδήλωση πλαισίωσαν με Xριστουγενιάτικο πρόγραμμα οι χορωδίες: «Οι Δομέστικοι» υπό τον κ. Γρηγόριο Παπαεμμανουήλ, «Η Καπουτζήδα» με κάλαντα υπό τον κ. Βασιλείο Κασούρα, ενώ στο φουαγιέ πιάνο έπαιξαν η σοπράνο Νίκη Σερενίδου και ο τενόρος Αντώνιος Ασπρίδης.

Παράλληλα λειτούργησε δωροέκθεση με προσφορές από τις Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννου Θεολόγου - Σουρωτής και Παναγίας Υψενής - Ρόδου.

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

ierapostoli 1

Εμφανίσεις: 301678
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: