Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/10 22:47

nairobi 14

Τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Πατριαρχικής Σχολής, με το αρχαίο τυπικό της ακολουθίας, η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου.

Της ευχαριστηριακής αυτής λατρευτικής συνάξεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος με τη συμμετοχή ιερέων, καθηγητών και μαθητών της Σχολής.

Η λειτουργία, με την καθοδήγηση και εποπτεία του Σεβασμιώτατου, τελέσθηκε ακόμα τρεις φορές στο παρελθόν.

Ως καθοδηγητής της Τελετουργικής ο Σεβασμιώτατος προσπαθεί να μεταφέρει στους ιεροσπουδαστές, που φοιτούν από διάφορες χώρες της αφρικανικής ηπείρου, την αυθεντική λειτουργική παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει η λειτουργία αυτή στα Σουαχίλι, όπως έγινε και με τις άλλες θείες λειτουργίες και ακολουθίες που κυκλοφόρησαν σε διάφορες διαλέκτους της Αφρικής.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε από την επιστολή του Αγίου Ιακώβου κεφ. 1, στιχ. 1 - 18. Σημειώνουμε ότι εκτός από τους ιεροσπουδαστές τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ιερείς της ευρύτερης περιοχής Ναϊρόμπης και περιχώρων.

nairobi 1

nairobi 1

nairobi 1

nairobi 1

nairobi 1

nairobi 1

nairobi 1

nairobi 1

nairobi 1

nairobi 1

nairobi 1

nairobi 1

nairobi 1

nairobi 1

Εμφανίσεις: 300578
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: