Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/07 23:40

makarios nairobi 1

Μέσα σε ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης και ευχαριστίας προς τον Ύψιστο, στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής, οι ιεροσπουδαστές και οι φιλοξενούμενοι φοιτητές και καθηγητές της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, όπως και του Πανεπιστημίου Αθηνών, έζησαν ιστορικές στιγμές, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 26 χρόνων Αρχιερωσύνης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναϊρόμπης κ. Μακαρίου.

Έτσι, στις τρεις ημερομηνίες της χειροτονίας του, σε διάκονο (19 Ιουλίου 1992), σεε πρεσβύτερο (20 Ιουλίου 1992) και σε Επίσκοπο (25 Ιουλίου 1992) τελέσθηκαν θείες λειτουργίες από τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο στο παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Σχολής με τη συμμετοχή ιερέων και διακόνων, συνεργατών και ιεροσπουδαστών.

Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών, ιδιαίτερα το βράδυ της παραμονής της χειροτονίας του σε Επίσκοπο, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε σε πανηγυρικό εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και κηρύγματος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Θεό για τη μεγάλη αυτή δωρεά που τον βοήθησε να εκπληρώσει την ιεραποστολική του πορεία με τα καλύτερα αποτελέσματα και προσφορά μέσα από τη λειτουργική παράδοση της Εκκλησίας μας.

Δοξολογία και αίνο προς τον Ύψιστο ανέπεμψε, γιατί συναντούσε παντού το χέρι του Θεού να τον συνοδεύει, να τον προστατεύει και να τον καθοδηγεί.

Με πολλή ευγνωμοσύνη θυμήθηκε όλους, ιδιαίτερα τους Πατριάρχες Νικόλαο, Παρθένιο και Πέτρο, ο οποίος του έδωσε από τα ίδια του τα χέρια τους τρεις βαθμούς της ιερωσύνης αλλά και τον σημερινό Πατριάρχη Θεόδωρο τον Β΄, ο οποίος πάντοτε, από την αρχή της παρουσίας τους εδώ στον χώρο της ιεραποστολής, στάθηκε δίπλα του, ακόμα και στις πιο κρίσιμες στιγμές.

Έτσι, ο Σεβασμιώτατος, τις μέρες αυτές, επισκεπτόταν διάφορα ιδρύματα και έκανε διανομή τροφίμων και ρουχισμού, όπως και παιχνίδια στα μικρά παιδιά.

Οι ιεροσπουδαστές σ’ όλες τις εκδηλώσεις στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής, με την ευκαιρία αυτή, εκτέλεσαν πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορούς.

Σημειώνουμε ότι τόσο τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου όσο και της Πατριαρχικής Σχολής παρουσίασαν πρόγραμμα σ’ έναν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κένυας.

Η πορεία συνεχίζεται και το έργο προάγεται προς δόξαν Θεού και της Εκκλησίας Του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300600
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: