Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/07 22:26

afixi 1

Τα ξημερώματα της Κυριακής έφθασαν και κατέλυσαν στους χώρους της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄» στη Ναϊρόμπη ομάδα φοιτητών και καθηγητών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λαρίσης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος τους υποδέχθηκε πρώτα στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια στο κέντρο της ιεραποστολής.

Η ομάδα αποτελείται από 17 γυναίκες και 9 άνδρες, εκ των οποίων δύο οδοντίατροι και τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου.

Θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες και θα εξυπηρετήσουν ασθενείς και πάσχοντες σε διάφορες τοποθεσίες, παρέχοντας δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα. 

Θα βοηθήσουν επίσης στην αναβάθμιση του Ιατρικού Κέντρου της Μητροπόλεως που βρίσκεται στη Ριρούτα και θα εξοπλίσουν με διάφορα υπερσύγχρονα μηχανήματα το σημαντικό αυτό κέντρο, που προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής.

Σήμερα το πρωί όλη η ομάδα εκκλησιάστηκε στον Ι.Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο χωριό Δογόττο, περιχώρου της Ναϊρόμπης, όπου λειτούργησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και διακόνων. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο το Διάκονο Ματθαίο της φυλής Κικούγιου. 

Μετά τη Θεία Λειτουργία μετέβησαν όλοι στον παρακείμενο τάφο του αείμνηστου Επισκόπου Νιτρίας Αρθούρου Γεωργίου Γκαδούνα όπου τελέσθηκε το ετήσιο του μνημόσυνο.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στην πρώτη του συνάντηση με τον αείμνηστο, τον Ιανουάριο του έτους 1977 όταν έφθασε για πρώτη φορά στην Κένυα.

Ήταν μια ιστορική και ευλογημένη στιγμή γιατί σηματοδότησε στη συνέχεια όλη την πορεία του στον ευλογημένο χώρο της Αφρικής.

Ήταν ο πρώτος που αγωνίστηκε για τη διάδοση της Ορθοδοξίας, όχι μόνο στην Κένυα αλλά σ’ όλη την ανατολική Αφρική.

Ήταν η στιγμή που τέθηκαν τα θεμέλια της πρώτης οικουμενικής Ορθοδοξίας στην ήπειρο της Αφρικής, γιατί ο ίδιος παραμέρισε τις φυλετικές διαφορές και διενέξεις και αγκάλιασε όλους με την ίδια πίστη, με τον ίδιο πόθο, ώστε στο τέλος όλοι μαζί να μπορούν να κοινωνούν από το ίδιο Άγιο Ποτήριο: Σώμα και Αίμα Κυρίου. 

Ακολούθησε πλούσιο παραδοσιακό γεύμα για όλους στους γύρω χώρους της ενορίας. 

Το βράδυ στην τραπεζαρία της Πατριαρχικής Σχολής ο Σεβασμιότατος καλωσόρισε επίσημα τους Λαρισαίους ιατρούς, παρ’ όλο που τους καλωσόρισε και το πρωί στην εκκλησία σε όλους όσους παρευρέθηκαν στο μνημόσυνο του Γεωργίου Επισκόπου Νιτρίας.

Επιπλέον, οι ιεροσπουδαστές παρουσίασαν ένα θαυμάσιο μουσικό πρόγραμμα που κατενθουσίασε τους επισκέπτες.

afixi 2

afixi 3

afixi 2

afixi 2

Εμφανίσεις: 300813
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: