Συνεχίζεται η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ι.Μ. Ηλείας (ΦΩΤΟ)
Χρήστος Ασημακόπουλος στην Romfea.gr
Συνεχίζεται η επίσκεψη της ΑΠΘ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.
Ο Παναγιώτατος έλαβε την ύψιστη τιμή των δήμων Πύργου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης, και να έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται προς τιμήν του στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.
Μεταξύ όλων αυτών, σήμερα Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 ο Παναγιώτατος ξεναγήθηκε στο Ιστορικό Φρούριο Κάστρο Χλεμούτσι συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ Αθανάσιο.
Ο Παναγιώτατος και η συνοδεία του ξεναγήθηκε στο Φρούριο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Ερωφίλη Κόλλια, καθώς και από την αναπληρώτρια προϊσταμένη κ. Αθανασία Ράλλη.
Το πρόγραμμα της επισκέψεως του Παναγιωτάτου περιελάμβανε ξενάγηση στην βυζαντινή εκκλησία της Παλαιοπαναγιάς στην Μανωλάδα Ηλείας, η οποία χρονολογείται τον 12ο αιώνα.
Καθως και στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Βλαχέρνας στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης, η οποία και αυτή χρονολογείται στα τέλη του 12ου αιώνος.
Υπόλοιπα άρθρα: Οικουμενικό Πατριαρχείο
21 Σεπ 2023 - Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ουγγαρία (ΦΩΤΟ)
15 Σεπ 2023 - Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ιερά Επισκοπή Τάρτου
14 Σεπ 2023 - Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Εσθονία (ΦΩΤΟ)