Γράφτηκε από τον/την ΑΠΕ-ΜΠΕ. 04/05 17:26

armeniospatriarxis

Στο Ηράκλειο έφτασε το μεσημέρι ο καθολικός πατριάρχης Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν ΙΙ για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η παροικία του Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση 350 χρόνων από την ίδρυση της Αρμένικης Εκκλησίας «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος», στην περιοχή Καμαράκι, της πόλης του Ηρακλείου που θεωρείται η αρχαιότερη που σώζεται στην Ευρώπη.

Ο προκαθήμενος της Αποστολικής Εκκλησίας της Αρμενίας, κατά την άφιξή του στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σε αυτό τον ιστορικό τόπο, που ζούσαν τα παιδιά μας εδώ και εκατοντάδες χρόνια, και έφτιαξαν την ιστορία τους. Είναι χαρά μας που είμαστε σε αυτό το αδελφικό μέρος και ο Θεός μας ευλόγησε να έρθουμε στις εκδηλώσεις για τα 350 χρόνια της Εκκλησίας μας. Η προσευχή μας είναι να έχει το χέρι του ο Θεός πάνω σε αυτό τον ευλογημένο τόπο και όσους ζουν εδώ».

Τον καθολικό πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων Καρεκίν ΙΙ, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, εκπρόσωποι της Αρμένικης παροικίας του Ηρακλείου και φορείς του τόπου.

Ο κ. Μπόλαρης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση το υπουργείο Εξωτερικών και ο ελληνικός λαός υποδεχόμαστε τον πατριάρχη Καρεκίν από το Ερεβάν, από την Αρμενία, του ευχόμαστε καλή διαμονή στην ιστορική αυτή επίσκεψη που κάνει στην Κρήτη».

Στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την αρμένικη παροικία στον κινηματογράφο «Αστόρια» του Ηρακλείου, ενώ αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί θεία λειτουργία χοροστατούντος του πατριάρχη Απάντων των Αρμενίων, στη διάρκεια της οποίας θα εκτεθούν σε προσκύνημα, τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Φωτο: image-services

armeniospatriarxis3

armeniospatriarxis2

Εμφανίσεις: 300849
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: