Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/03 21:28

ekdoseis 1Το βιβλίο του Αγίου Σωφρονίου για τον Γέροντα και Πνευματικό του, Άγιο Σιλουανό τον Αθωνίτη


Για πολλές τώρα δεκαετίες κάνουμε μια ταπεινή προσπάθεια να κυκλοφορήσουμε στις τοπικές αφρικανικές διαλέκτους τις ιερές μας ακολουθίες.

Και πιστεύω ότι κάτι κάναμε με τη βοήθεια των καθηγητών και ιεροσπουδαστών της Πατριαρχικής μας Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄».

Ήδη εκδώσαμε την Αγία Εβδομάδα τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, τις ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, Πεντηκοστής, Ορθοδοξίας, Επιφανείων, Ακαθίστου Ύμνου, Παρακλήσεις στην Παναγία, Εσπερινό της Αγάπης, Λειτουργίες Ιωάννου Χρυσοστόμου, Μεγάλου Βασιλείου, Προηγιασμένων Δώρων κ.τ.λ. σε περισσότερες από τριάντα διαλέκτους όχι μόνο της Κένυας αλλά Ζιμπάμπουε, Νιγηρίας, Ουγκάντας, Ζάμπιας … Ακόμα και Κατηχήσεις σε διάφορες διαλέκτους.

Μπορεί άνετα να ονομασθεί Ευχολόγιον, αφού σε ξεχωριστό τόμο περιλαμβάνονται αρκετές από τις προαναφερθείσες ακολουθίες.

Οι εκδόσεις αυτές του συγκεκριμένου τόμου ήταν καρπός της ωφέλειας που προσκόμισαν οι ιεροσπουδαστές, όταν στη βραδινή ανάγνωση εντυπωσιάστηκαν τόσο που ζήτησαν να το μεταφράσουν στα Σουαχίλι, Κικούγιου και Μασάι και για δική μου οφειλή, χρέος και σέβας προς το πρόσωπό του Γέροντα και Πνευματικού μου Πατέρα, τώρα Αγίου, Σωφρονίου.

Οι εικόνες του εξώφυλλου και οπισθόφυλλου φιλοξενήθηκαν από τις αδελφές της Μονής στο Έσσεξ και γράφτηκαν στις τοπικές διαλέκτους τα αυτούσια λόγια του Αγίου Σιλουανού σε ανύποπτο χρόνο.

Αρχίσαμε και φέτος με την έναρξη της Μ. Τεσσαρακόστης να διαβάζουμε στ’ Αγγλικά που είναι η κοινή γλώσσα όλων των ιεροσπουδαστών και στη συνέχεια γίνεται συζήτηση.

ekdoseis 2

ekdoseis 2

ekdoseis 2

ekdoseis 2

ekdoseis 2

Εμφανίσεις: 146296
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: