Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018

aggelopoulos 1

Την επιστημονική ανακοίνωση του Καθηγητού της Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αθανασίου Αγγελοπούλου με τίτλο «O Kόσμος της Ορθοδοξίας στις σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.

Οι περιπτώσεις Μητροπόλεως Κιέβου, δικαιοδοσίας της Μητρός Εκκλησίας Κων/πόλεως (Πατριαρχικό και Συνοδικό Γράμμα εκδόσεως, 1686) και της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Βελιγραδίου (Πατριαρχικός και Συνοδικός Τόμος, 1922), δημοσιεύει σήμερα το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων www.Romfea.gr – όπως είχε προαναγγείλει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018.

Η ανακοίνωση εκφωνήθηκε στην επιστημονική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Νιζόπολη των Σκοπίων με θέμα «Ο κόσμος της Ορθοδοξίας στη νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα», με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννου, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Νιζόπολης, έδρας του υπό διωγμόν Αρχιεπισκόπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ

Εμφανίσεις: 300136
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: