Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/06 13:06

anatoli maximos 1

Ιωάννινα | Τηλέμαχος Παππάς


Σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Ανατολής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, στο κήρυγμά του έκανε λόγο για την σπουδαία αυτη πανήγυρη, τη γενέθλιο ημέρα της εν τω κοσμω Εκκλησίας.

Χαρακτηριστικά τόνισε οτι ιδιαιτέρως τιμούμε σήμερα το τρίτο Προσωπο της Αγίας Τριάδος, το Αγιον Πνεύμα, το οποιο εκπορεύεται απο τον Πατέρα και εξαποστέλλεται δια του Υιού, προς αγιασμόν, φωτισμόν και κάθαρση των ψυχών και των σωμάτων ημων και προς σωτηρία και μετοχή στην όντως ζωή, εις τη Βασιλεία του Θεού.

Ο Κύριος ημων Ιησούς Χριστός είπε: «Όταν φύγω εγώ, άλλον Παράκλητον πέμψω υμιν», το Πνεύμα της Αληθείας, το οποίο ξεκάθαρα δόθηκε στον κόσμο με την Πεντηκοστή και από εκείνη την ημέρα η Πεντηκοστή είναι μια διαρκής κατάσταση μέσα στην Αγία Εκκλησία.

Το Άγιον Πνεύμα κατέρχεται και τελεσιουργεί τις αγιαστικές πράξεις και τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας (Θεία Ευχαριστία, Γάμος, Βάπτισμα-Χρίσμα, Μετάνοια-Εξομολόγηση).

Το Άγιον Πνεύμα είναι ο φορέας της μετοχής μας στη Βασιλεία του Θεού, ο φορέας της Αποκαλύψεως της Θείας Χάριτος, της Αποκαλύψεως του Ιησού Χριστού και της Αληθείας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να τηρήσουμε αυτή την Ορθόδοξη Πίστη, να τηρήσουμε αυτή την αγάπη προς τον Θεό, εν Αγίω Πνεύματι, διότι όλα τα οφείλουμε στη Χάρη του Αγίου Πνεύματος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 303264
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: