Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/04 01:00

karystiasakathistos 2

Του Δημήτρη Πετρογιάννη στην Romfea.gr


Με την πρέπουσα λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε το εσπέρας της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023 η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στον περικαλέστατο θεομητορικό Ιερό Ναό της Παναγίας Λιαουτσάνισσας Κύμης.

Να αναφερθεί ότι η Ακολουθία τελέστηκε με την εφέστιο ιερά εικόνα της Παναγίας, η οποία δεσπόζει προσελκύοντας το δέος και το αίτημα του κάθε πιστού ενώπιον αυτής.

Επίσης, το περίφημο και μαρμαρόγλυπτο τέμπλο του ιερού ναού εποίηθει δια χειρός του Τήνιου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά.

Κατά την ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Τις 4 στάσεις των οίκων της Παναγίας απήγγειλαν ο Σεβασμίωτατος και ο Αρχιμ. Πρόδρομος Γκεγκές, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Ελευθέριος Σταμπέλος και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης Καρυστίας τόνισε οτι διανύομε μία ατμόσφαιρα πνευματικής αγαλλιάσεως κατά την περίοδο αυτήν των Χαιρετισμών και του Ακαθίστου Ύμνου, διότι όπως ανέφερε υπήρξε επιτυχής η συμμετοχή των πιστών ώστε να τελεσθεί η Ακολουθία.

Οφείλουν όμως οι πιστοί τόνισε ο Σεβασμιώτατος να ψάλλουν, να αναγινώσκουν τους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου καθημερινά για την ψυχική και πνευματική ενίσχυση τους, διότι πλέουν στο πέλαγος των πολλών προκλήσεων της κοινωνίας και σε αντίθεση με τους μοναχούς που διαβιούν σε ένα ασφαλες λιμάνι και με αυτό τον τρόπο οι πιστοί θα αποφύγουν το ναυάγιο πρόσθεσε ο κ. Σεραφείμ.

karystiasakathistos 1

karystiasakathistos 1

karystiasakathistos 1

karystiasakathistos 1

karystiasakathistos 1

karystiasakathistos 1

karystiasakathistos 1

karystiasakathistos 4

Εμφανίσεις: 195081
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: