Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/03 22:13

xaire keratsini 13

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών Κερατσινίου την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, ο Μητροπολίτης Νικαίας κ.Αλέξιος τέλεσε τη β΄ στάση των Χαιρετισμών, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την Κρατική Τηλεόραση ΕΡΤ 2 και έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο στο σχετικό site της ΕΡΤ 2.

Ο Σεβασμιώτατος, ενώπιον της ιστορικής ιεράς εικόνος της Παναγίας των Βλαχερνών, έψαλλε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας, ικετεύοντάς Την να μεσιτεύει υπέρ του Ποιμνίου του, του ιερού κλήρου και του ευλαβούς λαού, για τους οποίους εκδαπανάται 28 ολόκληρα χρόνια (1995-2023), που πηδαλιουχεί την Τοπική Εκκλησία της Νικαίας.

Η μέριμνά του για τους νέους, τους γέροντες και όλο το πλήρωμα της Μητροπόλεως Νικαίας, εκφράζεται πρωτίστως με την εκ βάθους καρδίας προσευχή του, σε κάθε Θεία Λειτουργία, αλλά και σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες που τελεί.

Με ποιμαντική ευθύνη, ίσταται ενώπιον του Ιερού Θυσιαστηρίου, υψώνει τα χέρια του και παρακαλεί τον Πανοικτίρμονα Κύριο και την Υπεραγία Θεοτόκο, να χαριτώνουν και να αγιάζουν το ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε ο Θεός.

Δεν παύει να φροντίζει και υλικά, ένα προς ένα, τους εμπερίστατους συνανθρώπους, οι οποίοι είναι πάρα πολλοί στους ευαίσθητους οικονομικά Δήμους που αποτελούν την Επαρχία του.

Σαν αληθινός πατέρας αγκαλιάζει τα παιδιά του, τα ενισχύει σε κάθε περίσταση της ζωής τους και βρίσκεται δίπλα τους στις χαρές και τις λύπες. Δεν διακρίνει κανένα! Από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο, και από τον πτωχότερο έως τον πλουσιότερο!

Ως μέλος του σεπτού Σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, πάντοτε μετέχει Αυτής με σεβασμό, τιμή προς τον Πρόεδρο και τα λοιπά μέλη και διαρκώς με πνεύμα υπακοής. Λέει χαρακτηριστικά: «Η Εκκλησία είναι ο Χριστός».

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την τέλεση των Χαιρετισμών στο Κερατσίνι, ομίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφερόμενος στο ιστορικό του Ακαθίστου Ύμνου, στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, αλλά και στην πρόσφατη ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών.

Ο Μητροπολίτης Νικαίας, την Παρασκευή 17 Μαρτίου, εορτή και μνήμη του Αγίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού, θα τελέσει το πρωί την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Οσίας Ξένης Νικαίας και το απόγευμα τη γ΄ στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγάλεω.

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Αιγάλεω.

ΦΩΤΟ: Γιώργης Μπατιστάτος

xaire keratsini 1

xaire keratsini 1

xaire keratsini 1

xaire keratsini 1

xaire keratsini 1

xaire keratsini 1

xaire keratsini 1

xaire keratsini 1

xaire keratsini 1

xaire keratsini 1

xaire keratsini 1

xaire keratsini 1

xaire keratsini 1

xaire keratsini 1

Εμφανίσεις: 168356
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: